P30 Lite alınmaz.
Bahsettiğim üç model arasında CPU ve GPU olarak en güçlü model 9T modeli. A51 modeli ise GPU olarak Realme XT modelinden daha iyi.
Performans olarak sıralama şu şekilde 9T>A51>XT.
Üç telefonda da Amoled ekran var, XT modelinin parlaklık değeri çok az Amoled ekran olmasına rağmen baktığım kadarıyla 450 nit yazıyor bu kadar düşük olmamalı, baktığım siteden kaynaklı hata olabilir açıkçası. 450 nit normal değeri belki olabilir, maksimum değeri daha yüksek olabilir bana hiç mantıklı gelmedi 450 nit, IPS ekran olsaydı anlardım da Amoled için az değerler bunlar.
Ekran olarak sıralama şu şekilde 9T>A51>XT.
XT modelinin şöyle bir avantajı var 2500 TL civarlarındaki 9T ve A51 6 GB RAM ile gelirken XT modelinde 8 GB RAM var. A51 ve 9T modellerinde de 8 GB RAM'li versiyonlar mevcut. 9T modelinin bu fiyattaki depolama kapasitesi de 64 GB, XT ve A51128 GB ile geliyor bu fiyatta.
Kamera noktasına gelirsek XT modelinin kamerası nasıl hiç bakmadım onun için onu değerlendirmeyeceğim. A51 ile 9T arasından ise A51 kamera olarak biraz daha iyi bir cihaz.
Batarya noktasında üç telefonda da aynı panel ve batarya kapasitesi var. 9T modelindeki SD 730 8 NM üretim sürecine sahip, A51 modelindeki 9611 10 NM, XT modelindeki SD 712 10 NM üretim sürecine sahip. SD 730 biraz daha az güç tüketen bir model, bu modeller arasındaki batarya farkı az olacaktır, benzer performans sergileyecektir. SD 730 yüzünden 9T az daha iyi olabilir batarya noktasında.
Üç modelde aynı fiyatta hangisi alacağın artık sana kalmış. XT modelinin kamerası bunlardan iyiyse alınabilir, bu defa da GPU olarak geride kalıyor ama 9T ve A51 modellerine göre. Senin için kamera mı performans mı daha önemli ona öncelikle karar vermelisin.
SD 730 ve Adreno 618 yongasının oyunlarda Exynos 9611-G72 MP3 ve SD 712-Adreno 616 modelinden çok daha iyi olduğu kesin.
Ben ne alırdım Samsung kullandığım için XT ve 9T arasında seçim yapardım. Elimdeki telefon Çinli olsaydı Samsung'a yönelebilirdim, burada benim Xiaomi ve XT modeline yönelmemin tek nedeni yeni bir deneyim. Benim yorumumu bu yüzden dikkate alma.