2500 TL'ye AMD FX X6 6300 ve R9 270X Tabanlı Sistem Toplama

direnpena

Megapat
Katılım
30 Mart 2015
Mesajlar
130
Öncelikle herkese merhaba. Forumu uzun süredir severek takip ediyorum. Bu forumdaki ilk mesajım.

Oyun oynamak amaçlı bir sistem topluyorum sistemle ilgili öneri, yorumlarınızı almak isterim. Aklımdaki sistem şöyle:
  • Msi 97a-g49 anakart
  • Amd fx x6 6300 işlemci
  • Sapphire r9 270x dual-x oc 2gb gddr5 256bit dx11.2 (11217-01-20g) ekran kartı
  • Gskill Ripjawsx (4x2) 1600mhz 8gb ram
  • Seagate 1tb barracuda 64mb c. 7200rpm hdd
  • 120gb kingston v300 ssd
  • Corsair 200r 550w psulu kasa
  • Aoc E2262Vw 21.5'' 5ms Analog/dvi monitör

Maddi imkanlarımı sınırlarına kadar zorladığım için lütfen değişiklik önerilerinizde diğer üründen en fazla 5-10 lira fazla olmasına dikkat ederseniz sevinirim.


1)
Anakartı baya araştırdım tek tık overclock gibi bir özelliği olması hoşuma gitti. Fakat kasanın önündeki USB3.0 protlarını desteklemiyor. Overclock yapacağımı da göz önünde bulundurarak yine aynı fiyatlarda başka bir anakart önerir misiniz yoksa bu kart işimi görür mü?
2) Ekran kartını daha önce kullanmış olanlar bilgi verebilirlerse sevinirim. Sistemde benim için en önemli parçadır. Farklı ekran kartı önerilerine de açığım sebebini açıklamanız koşuluyla. Ayrıca bu ekran kartı kasaya rahat bir şekilde sığar mı?
3) Overclock yapacağım için CPU'nun kendi fanını kullanmayı düşünmüyorum. 50-60tl civarında CPU ile uyumlu önerebileceğiniz bir fan var mıdır?
4) Son olarak da oyun kullanım amaçlı kablolu klavye ve mouse önerisi toplam 80-90tl olacak şekilde.

okuduğunuz için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  • İ5 4460
  • H81 plus
  • 2x4 gb bellek
  • R9 280x veya r9 285
  • Z3 plus+600w
1 TB HDD ve SSD'yi sonra alabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock mutlaka şart mı? Değilse bu fiyata daha iyi bir sistem toplanabilir.

Kesinlikle @Silinen üye arkadaşa katılıyorum. OC şart değilse
İntel tarafında daha performanslı sistem toplanabilir.

Overclocku kenara bırakırsak tavsiyeleriniz nelerdir? Ayrıca sistemi sadece oyun amaçlı değil stüdyo kalitesinde ses kayıt ve düzenleme işlemleri için de kullanacağım bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.
 
Overclock şart diyorsanız;
overclock.png


Eğer overclock şart değil diyorsanız, MSI GTX 960 'lı bu sistemi almanızı tavsiye ederim;
960.png
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı