2500 TL'ye en iyi F/P Sistem

Poizoom

Hectopat
Daha fazla  
Buraya tıkladığınızda göreceğiniz makaleyi okudum ve videoyu izledim. Bilgisayar hoşuma gitti. Fakat sorun şu ki, ben bilgisayar toplamaktan anlayan birisi değilim. Sizden isteğim şu soruları cevaplamanız :

*1 - Bu makaledeki çoklu olarak sunulan seçeneklerden 2500 TL'ye kadar en iyi F/P birleşim nedir?
2 - Vereceğiniz birleşimi Vatan Bilgisayar'dan alsam (nakit, elle) orada termal macununu, kurulumu vs. yaparlar mı? Yaparlarsa ne kadar tutar?
3 - Windows nasıl yükleyeceğim? Vatan'da kurulum yapıyorlarsa yüklerler mi? Yüklerlerse lisans ücreti vermek zorunda mıyım?

Makaleyi okuyamayacaklar için :

Ekran kartı:
Anakart:
  • MSI H81M – E33 V2,
  • H81M – P33 150 TL,
  • MSI 81I (Mini ITX) 240 TL,
  • ASUS H81M – Plus 225 TL
İşlemci:
  • Intel Core i5 4690 700 TL
RAM:
  • Kingston KVR1333 D3N9/8G tek 8 GB200 TL
  • Alternatif: 2x 4 GB modül ile çift kanal için 1600 MHz modelleri toplam 230 TL’ye alabilirsiniz.
SSD:
  • Kingston SSD Now V300 120 GB modeli 175 TL
  • Alternatif: Samsung Evo 840 ya da yeni 850 modellerini takribi 240 TL’ye daha yüksek performans için tercih edebilirsiniz.
Kasa:
  • Cooler Master RC-430 kasa 500 Watt güç kaynağı ile birlikte 250 TL
  • Elite K280 modeli de 500 Watt güç kaynağı ile 250 TL

Son düzenleme:
i5 4690 yerine i5 4460 tercih edebilirsiniz. Yanına ise GTX 960, tek modül 1600 MHz 8 GB bellek, Samsung Evo 850 ve Cooler Master RC-430 gibi parçalarla H81M-P33 takarsınız mis gibi olur. Bellekleri tek modül alırsanız ilerde 16GB upgrade edebilirsiniz. Sorulara gelecek olursak:
1-Zaten cevabım yukarıda.
2-Yaparlar, ücret almazlar.
3-Eğer oradan lisans alırsanız kurarlar. Başka bir şekilde kurulması mümkün değil.

Teşekkürler. Çok fazla şey istemiş olacağım fakat tam olarak linklerini atabilir misiniz söylediklerinizin?

Buyrun. İsterseniz PSU olmadan Zalman Z3 Plus ve 500 W bir güç kaynağı alabilirsiniz.

Eki Görüntüle 103737 Buyrun. İsterseniz PSU olmadan Zalman Z3 Plus ve 500 W bir güç kaynağı alabilirsiniz.
Teşekkürler şimdi kontrol ediyorum hepsini. Bu arada sadece kurulum yaptırsam, USB ile evde Windows atmam mümkün mü (Şu an Windows lisansı alamayacağım için korsan kullanacağım mecburen. Steam yaz indiriminde kredi kartını sömürdü)?

Eğer öğrenciyseniz DreamSpark ile 1 yıl ücretsiz lisans alabilirsiniz. Korsana diyeceğim bir şey yok. Önermiyoruz sadece, niye korsan alıyorsun seni öldüreceğim diye bir atar söz konusu olamaz. Soruya gelecek olursak sadece montaj yapıp eve götürmeniz mümkün.

Hocam makale Mart ayında yayımlanmış o zamanki dolar ile şimdiki bir değil buna dikkat etmeniz lazımdı. Şu an için alternatif aşağıda. Bunun dışında windows yüklemek basit bir iş hiçbir zahmeti yok en kötü bir bilgisayarcıya 20- 25 liraya yaptırırsınız. Vatan bilgisayarda orjinal alırsanız yüklerler. Benim size tavsiye ettiğim site sinerji.gen.tr dir. Bu sitede 20 liraya ürünlerinizi montaj yapıyorlar. Dolar bu seviyedeyken 2500 liralık bütçeye ssd almak lükstür! Daha sonra eklersiniz. Ssdye para verip diğer ürünlerden kısmaya gerek yok çünkü.

Son düzenleme:
Hocam iyi hoş diyorsunuz da şimdi fanboyluk gibi olacak fakat GTX960 çok cazip geliyor...

R9 380 daha performanslıdır. Ama ısrar edecekseniz de böyle olabilir. Eki Görüntüle 103741

Peki hocam şöyle bir şey yaptım.

Anakarta bunu buldum. Sanırım dediğiniz şey. Stokta olmadığı için ekleyemedim fakat yaptıracağım yerde var.
Harddisk'te sizden isteğim f/p 320-500 GB bir harddisk. Fazla alan kullanmıyorum.

Dosya Ekleri

• 2015-09-11_21-42-32.png
    21,5 KB · Görüntüleme: 281
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…