2500 TL'ye i7 4790 ve R9 285 Tabanlı Sistem Toplama

@Cry-Z topladığı sistem güzel olmuş alınabilir. Bir tek anakart abartı o da H81M-C ile değiştirip monitör, işlemci veya ekran kartına yüklenilmeli.
İlla Vatan'dan toplamak zorunda değilseniz ben olsam 3000 TL'ye bunu toplardım;

Eki Görüntüle 58895

Gayet güzel bir sistem oldu.

Son düzenleme:
Bütçe 2900TL, güç kaynağının kalitesi düşük, z97 anakarta gerek yok, monitör tam olarak 1ms değil, o biraz üreticinin abartması.
H97 daha pahalı idi. Güç kaynağı hakkında fikrin yok bari konuşma. Eminim High Power'ın en güç kaynağı üreticilerinden biri olduğunu bilmiyorsundur bile.

Bilgisizliğini bu kadar belli etmeseydin iyiydi. Üretici High Power değil, Sirtec. 12V kanalından 45A/540W, bileşen kalitesi orta düzeye yakın. Zar zor yetişecek gariban, r9 290' a. Corsair VS650, üretici CWT, 12V kanalından 50A/600W, bileşen kalitesi ortalamanın biraz daha üzerinde. Anakart için H81 de yeterli, büyük farklar yok arada.

Senle polemiğe girmek istemiyorum. Sadece sistem önerir çıkarım. Zaten sistem tam yükte 480w filan çekiyor. Bunlarda başka alternatifler;

Bu da başka alternatif;

Z3 neredeyse plastik bir kasa hocam.

Anakart ı h97 e97 gibi modelleri alın bu sistem ileri ye dönük olur H81m im bıos güncellemesi bitti. 4470 almana gerek yok alacaksan 4790k al yada 4770k ekran kartını saphhire almanı tavsiye etmem sessiz bir ekran kartı değildir. ram i tek modül al ilerde 8-8-8 tamamlarsın.
Kasa bence iyi Güç kaynağı ile birlikte ekonomik olmuş.

Düzeltme: HP-EP-600-BR2 güç kaynağı üreticisi, 2008' de Sirtec' in tüm hisselerini sattığı Sirfa Electronics' dir. Markanın kurucusu ve sahibidir aynı zamanda. Bir hafıza karışıklığı yaşamışım, bundan dolayı özür diliyorum.
Hatamı farkedip döndüğümde banlandığımı gördüm. Bu konuda, mesajı okuyan moderatör arkadaşlara söylemek istediklerim var:
-Markadaki yanlışlık, konuyu açan kullanıcıyı doğrudan etkilemiyor.
-Buradaki "zar zor yetişecek" ibaresi, güç yetmeyecek şeklinde yorumlandı sanırım. Ama benim bu yönde kesin bir ifadem yok, bu yorumda. Ben, bileşen kalitesiyle ilgili endişemin altını çizmek istemiştim. Aynı sertifikayı taşıyan güç kaynaklarının farklı fiyatlarda olması, endişemin yersiz olmadığını gösterir niteliktedir. Nitekim karşılaştırılan güç kaynaklarında, (80+ Bronz, 201 TL) High Power' ın 2 yılına karşılık, (80+, 243 TL) Corsair 3 yıl garanti sunmaktadır.
-Anakart, işlemci ve ekran kartı üçlüsünün 1500 - 2000 TL harcanarak alınmasından sonra, güç kaynağı seçiminde daha dikkatli davranılmasından yanayım.
Forum kurallarının, yanlış bilgilendirmeye ilişkin 11.maddesinin uygulanmasına gelecek olursak:
Biraz katı davranıldığı kanaatindeyim. Bu katı yaklaşım, hataların da yanlış olarak yorumlanması sorununu beraberinde getiriyor. Forumda hataların cezalandırılması yerine, düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Forumun gelişiminde ileriye dönük olarak, bu kural üstünde şöyle bir revizyon yapılması gerektiği görüşündeyim:
-Yanlış bilgilendirme durumunda, üyenin uyarılması ve mesajının silinmesi
-Bu eylem ve uyarıya rağmen, sitenin işleyişine uygun olarak belirleyeceğiniz bir zaman aralığında, belirlediğiniz sayının üzerinde yanlış bilgilendirme yapan kullanıcıların banlanması
İlginize teşekkürler şimdiden, değerli moderatör arkadaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…