2500 TL'ye klavye önerisi

Aynı klavye fakat kesinlikle bu kadar hak etmiyor.

Öncelikle belirteyim, malzeme kalitesi/hissiyatı işini çok önemsiyorum. Sandığınızdan çok daha derin bir kavram ancak bir yere kadar özneldir elbette, başkası benim gibi düşünmüyor olabilir, saygı duyarım ancak burada herkes kendi tecrübelerini paylaşıyor, fikirlerini belirtiyor. Tek doğru sizinki değil öncelikle bunun farkında olarak kıyasa girişmenizi öneririm.
"Mesela ben klavye alıyorsam malzeme kalitesi ve hissiyattan önce bakacağım şeyler var." demişsiniz, dediğim gibi bu çok normal bir durum, farklı kişiler farklı tecrübeler, ben mesela tam tersini düşünüyorum. Mesela, şu anda yedek klavye olarak kenarda tuttuğum bir MAD68 var, yan yana F75 ile kıyasladığımda bu bile çok daha öndeydi benim için.
Yine baştan şunu belirteyim, Aula F75 güzel bir klavyedir, çok güzel F/P sunar. Benim bunların hiçbirine itirazım yok, hatta Leobog Lineer switchler piyasadaki bir çok üst segment markaya göre çok daha tatlı/creamy bir his verir, bunların hepsinde okeyiz. Ha, ayrıca, Temu fiyatına göre bir değerlendirme de yapmıyorum. Olayı yanlış anlıyorsunuz. "O fiyatlara alanlar yaşadı, o kadar güzel fiyata zamanında geldiği için ve neredeyse bedava fiyata bu kadar özellik sunduğu için sanki muazzam bir ürün, herkes buna sahip olmalı gibi bir algı yarattı ve gereğinden fazla abartıldı" mesajı yatıyor oranın alt metninde. Yoksa bir önceki mesajımda da belirttim 1500TL gibi fiyatlarda alınabilecek oldukça tatlı bir klavye.
Gel gelelim, 2-2.5 bandına çıkıldığı zaman, F75 yerine tercih edilesi bir çok model var, ben burada ilk aklıma gelen MG75'i söyledim sadece, bundaki asıl sebep de modelin içindeki Yellow Creamy Pro v3 switchler. Elbette bu da öznel bir kavram ancak klavye'yi kullanmadığınız için bilmediğinizi varsayıyorum -şahsi düşünceme göre- bu switchlerin hissiyatı İ-NA-NIL-MAZ! Bu bile benim gözümde o kadar öne atıyor ki klavyeyi anlatamam. Öte yandan kasanın kalite hissiyatı derli toplu olması vs. derken gözümde otomatik olarak ileri atıyor.
Diğer konulara gelince, yine şahsım adına söylüyorum, klavyeyi kablosuz kullanımı gereksiz bulduğum için wireless olanları dahi coil kablo ile kullanıyorum, forumdakilerin %99'unun da klavyesini masadan 5cm öteye götürmediğine eminim. Bir çok kablosuz klavye kullanıcısı da yine bu şekilde kablolu kullanıyor onu biliyorum. Ha tabiiki bu demek değil ki daha kötü olduğu değişsin, hayır tabi söylediğiniz gibi kağıt üzerinde o konuda daha üstün, eğer kablosuz oluşunu önemseyen biri varsa bu tabiiki bir önemli mevzudur ancak basit bir öneri mesajında bu kadar detaya girmem de biraz saçma olurdu değil mi? Burada neticede alıcı olacak arkadaş gelen önerileri kıyaslayıp bunları kendi görecek, kendi kullanım senaryolarına göre kendine en uygun seçenekleri seçip alacak. Neticede forumun, önerilerin amacı bu, en çok gelen öneriyi alıp geçelim olamaz, olmamalı.
Neyse, önemli olan noktayı anlatabilmişimdir sanıyorum. İyi forumlar dilerim, konu sahibi arkadaş da her neyi alırsa alsın uzun süreler sorunsuz kullanır umarım

O konuda haklısın hocam zaten ben de fazla abartıldığını düşünüyorum, yani bazı kullanıcılar elinden başka ürün geçmeden en iyi klavye ilan ediyor F75 i. Ama sizin 1500 TL den fazla etmez ifadesi benim için biraz abartı geldi. Önceki mesajımda dediğim gibi bana göre 2k ya kadar gayet iyi klavye. Bunu söylerken diğer kullandığım klavyelerle ve fiyatlarıyla kıyaslayarak söylüyorum, 2k üstüne göre düşünecek olursak o fiyatlarda tabi ki daha iyisi var ama şu an piyasada yok o seçenekler. Bir yandan bakınca F75 2k dan fazla eder mi bence etmez ama elde çok fazla seçenek yoksa hala tercih edilebilir çünkü sonuç olarak sorunsuz ve güzel bir klavye. İsteyen tabi stok bekleyip diğer seçenekleri de düşünebilir.

Yine sana katıldığım bir nokta biz ürünleri söyleriz alıcıya, o da hangisini beğenirse seçer ama en azından ürünü önerirken mesela F75 le arasındaki farkları (konunun başında o geçtiği için onu örnek veriyorum), ikisinin de ufaktan bi eksi ve artılarını belirtseniz daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Alıcı da kafasında kendi zevklerine göre hangisi daha iyi bunu düşünüp karar verir zaten.

Neyse, önemli olan noktayı anlatabilmişimdir sanıyorum. İyi forumlar dilerim,
Size de iyi forumlar hocam, çoğunlukla aynı fikirdeyiz zaten. Sadece birkaç noktada fikirlerimiz uyuşmamış, o kadar da olur tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…