Herkese merhaba,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere yazılım için bir bilgisayar arıyorum. Endüstriyel otomasyon yazılımı üzerine çalışıyorum. İhtiyaçlarımı giderebilecek bilgisayar tavsiyesi istiyorum. Forumda buna benzer konular açılmış fakat 2023 yılı için bir başlık göremedim. Zaten son 1-2 yılda fiyatlar neredeyse kendini ikiye katladı.
Şu an kullanmakta olduğum bilgisayar:
Lenovo Legion y540.
i7-9750H
GTX 1650.
16 GB RAM.
256 GB M.2 SSD.
2 TB HDD.
Bu özelliklerden daha iyi olan bir bilgisayar arıyorum. Kullanılan ekran kartının çok iyi olmasına gerek yok, ortalama bir şeyler olsa da olur. Çok takip edemiyorum bu bilgisayar piyasasını bir modelin 500 farklı ekran kartı çıkmış. Dolayısıyla hangisi iyidir hangisi kötüdür çok kıyaslayamıyorum.
İşlemcinin iyi olması ilk kritik nokta. AMD-Intel kıyaslamasında AMD kullanmadım ama yılların verdiği Intel alışkanlığı var.
Bilgisayarın ALÜMİNYUM/METAL kasa olması ikinci kritik nokta. Legion Y540 güzel bir bilgisayar olsa da plastik kasası beni çok yordu. Şantiyeye vs. kötü şartlara dayanabilen bir bilgisayar olması benim için çok önemli.
SSD olarak zaten 256 GB olabilir, zaten her halükarda harici SSD taşıyorum.
Fiyat aralığı: Maksimum 25000 TL. ( taksit yapınca zaten 28-29'u buluyor.) Bu fiyatı geçmesin.