2500TL 1TB M.2 SSD önerisi

DRAM'li bir SSD alıp Windows kursan daha tatlı olur. Exeria Pro'ya çıkabiliyorsan alıp Windows kurabilirsin. Çıkamazsan G2 alıp hocamın dediği gibi heatsink alabilirsin ama pasif soğutucular ne kadar işe yarıyor emin değilim. Fanlı soğutucularda pahalı.
Anakartın desteklediği hıza dikkat edin. Bazı notebooklarda 2. slot düşük hızda çalıştırıyor. 5000MBPS bile alsanız yarı hız alma ihtimaliniz var.
Hiçbiri.

Bütçe buna çıkmazsa G2.
Bilgisayarın kendi içinde gelen ssd zaten iyi ve dram'e sahip bir ssd. İşletim sistemi falan bu ssd de kurulu kalacak. Bilgisayarımı bakım için servise göndermem gerekiyor ve göndermişken de ssd yi de yanında yollayıp takmalarını isteyeceğim (kendim takamam acer teknik servis garanti dışı bırakıyor.) Ekstra olarak 1 tb daha depolama alanı olsun diye de ucuz yollu bir ssd almaya niyetlendim ama bütçemin kısıtlı olduğu bir döneme denk geldi. Benim durumumda hızından ziyade laptop içinde çok ısınmadan mümkün mertebe sorunsuz çalışması asıl önemli olandı. Ama ürünlere bakarken 3000 tl bandını aşıyor diye sanırım Kioxia Exceria Pro modelini gözümden kaçırmışım mantıklı duruyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

Bilgisayarın kendi içinde gelen SSD zaten iyi ve DRAM'e sahip bir SSD. İşletim sistemi falan bu SSD de kurulu kalacak. Bilgisayarımı bakım için servise göndermem gerekiyor ve göndermişken de SSD'yi de yanında yollayıp takmalarını isteyeceğim (kendim takamam Acer teknik servis garanti dışı bırakıyor.) Ekstra olarak 1 TB daha depolama alanı olsun diye de ucuz yollu bir SSD almaya niyetlendim ama bütçemin kısıtlı olduğu bir döneme denk geldi. Benim durumumda hızından ziyade laptop içinde çok ısınmadan mümkün mertebe sorunsuz çalışması asıl önemli olandı. Ama ürünlere bakarken 3000 TL bandını aşıyor diye sanırım Kioxia Exceria Pro modelini gözümden kaçırmışım mantıklı duruyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

DRAM bilgisini bulamamıştım. Varsa WD iyidir ama alabiliyorsan Exeria Pro alabilirsin tabii seni zorlamayacaksa.

Bilgisayarın kendi içinde gelen SSD zaten iyi ve DRAM'e sahip bir SSD. İşletim sistemi falan bu SSD de kurulu kalacak. Bilgisayarımı bakım için servise göndermem gerekiyor ve göndermişken de SSD'yi de yanında yollayıp takmalarını isteyeceğim (kendim takamam Acer teknik servis garanti dışı bırakıyor.) Ekstra olarak 1 TB daha depolama alanı olsun diye de ucuz yollu bir SSD almaya niyetlendim ama bütçemin kısıtlı olduğu bir döneme denk geldi. Benim durumumda hızından ziyade laptop içinde çok ısınmadan mümkün mertebe sorunsuz çalışması asıl önemli olandı. Ama ürünlere bakarken 3000 TL bandını aşıyor diye sanırım Kioxia Exceria Pro modelini gözümden kaçırmışım mantıklı duruyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

Sizin SSD'yi görmemişim. SN580 alabilirsiniz. Isınan bir SSD değil.

Exceria G2 ve Exceria Pro'yu aynı anda uzun süredir kullanıyorum. Sıcaklık konusunda yarışıyorlar. Eğer laptopta kendi M.2 soğutucusu yoksa Pro modelden de sakınmanı tavsiye ederim. Yani her iki model de ısınma sorununa sahip ve ek olarak söyleyeyim ki TBW garantisine paralel değil daha hızlı bir şekilde sağlık düşüşü raporluyorlar. Normalde çoğu SSD herhangi arıza veya hata olmadığında üreticinin verdiği TBW'ye orantılı sağlık yüzdesi çıkarır. Mesela bu iki model yanılmıyorsam 400TBW garantiye sahipti. Ben kullanırken kabaca her 2,5TB yazım yapıldığında %1 sağlık düşüyor. Yani her iki modelin de firmware içinde sanki 250TBW garanti yazılmış gibi. Bu durum pratikte bana zarar vermiyor. Uzun yıllar da çalışmaya devam edeceklerdir eminim. Kayda değer tek sıkıntı ısınma yönündedir. M.2 soğutucusu olmayan laptoplara ve PS5 içine sokmayın derim. Hatta ben Exceria G2'i laptopa aktardım ve tasdikledim.

Yukarıdakiler kendi tecrübeme ait ve kendi kendime ispatladığım iddialardır. Mevcut SSD'den memnun isen SN5000 veya SN850 mükemmel depolama seçenekleri olur. Hatta kendileri DRAM'siz modeller arasında en iyileri gibi gözüküyor. Yüksek HMB alanına sahipler ve SLC önbelleği geniş. Hatta önbellek dolduktan sonra da yazma hızlarını kabul edilebilir seviyede tutabiliyorlar. Yabancı kaynaklarda veriler vardı. Belki birazdan bilgisayara geçince atarım. Şayet şu dakika SSD ihtiyacım oluşsaydı SN5000 ve SN580'i göz önünde bulundururdum. Oyuncu bilgisayarları için sistem diski yapılabilir, DRAM ısrarı biraz takıntıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı