2500TL Bütçe ile Anakart ve İşlemci Tavsiyesi

Yer
Bilecik
Bütçem 2500TL civarı azıcık oynama olabilir. Şu anki sistemim MSİ B150M Bazooka anakart, i5 6500 işlemci, 16 GB RAM (2400MHz olması lazım ama emin değilim 2666'dan fazla değil), GTX 1060 6 GB EVGA'nın tek fanlı versiyonu, Zalman Z3 Plus 600W kasa, 120GB SSD, 1TB HDD, 144HZ monitörüm var. Upgrade oyunlarda daha iyi performans alabilmek için olacak. Bütçeme uygun işlemci ve anakart tavsiyesi bekliyorum. Ryzen yeni seri işlemcileri düşünüyorum ama AMD'ye hala çok güvenemiyorum. i5 9600K'da malum çok pahalı. Şu an kafamdaki düşünce Ryzen 5 3600 ve düzgün bir indirim yakalayana (en geç kara cuma indirimleri) kadar B550 anakartları beklemek. Eğer gelmezlerse X570 serisinden en ucuz anakartı düşünüyorum ama hala emin değilim. PCI 4.0 için giriş seviye sayılabilecek işlemciye böyle yüksek seviye anakart takmak mantıksız gibi geliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD ye neden güvenmiyorsunuz ? X570 almak geleceğe yatırım ve OC içindir. R5 3600 giriş seviyesi değildir yanılıyorsunuz aslında çok güçlü bir işlemci yüksek seviye bir işlemci sayılır. B450 alabilirsiniz ama X570 geleceğe yatırım olur. İ5 9600K alırsanız çok büyük hata yaparsınız çünkü hem pahalı hemde çoklu çekirdek olarak düşük işlemci.

AMD ye sıcak bakmıyorken şu an kullandığınız anakarta yeni ve daha iyi bir işlemci takamıyor, işlemciyi değiştirebilmek için anakartı da değiştirmek gerektiği ve bunu size İntelin dayattığını unutuyorsunuz, üstelik bu şekilde bütçenizin ziyan olduğu gerçeğini de unutmamak gerekiyor. Benim için İntel, AMD farketmiyor ikisi de hısım akrabadan değil yesinler birbirlerini ki son kullanıcının işine yarasın.
Gerçi verdiğim bilgi İntelin genel tavrı ile ilgili sizin donanımlarınız için yorum yapmıyorum çünkü İntele çok hakim değilim, yanlış yönlendirme olur.

i7 8700 ve uygun fiyatlı bir H310 B360-B365 tarzı anakart ile kullanamyı düşünür müsün?
2000-2100 TL bandında i7 8700 anakartta 350-550 TL arasında güzel bir tane bulabilir.
AMD tarafına sıcak bakmıyorsun anlattığın kadarıyla.

Zen 2 mimarisi çok iyi, artık AMD Intel'den daha iyi.

Foruma bakarsanız çok fazla AMD işlemcilerinin ısınması konusunda şikayet var ama bi yerden de denenebilir malum aynı seviye İntel işlemciler çok pahalı olduğu için. 4-5 yıl boyunca işlemci değiştirmek istemiyorum eğer soket değiştirirse X570 anakarta çok fazla para vermiş olacağım o kadar vermek istemiyorum. Bir yandan da 1-2 yıl içerisinde yeni ekran kartı almak istiyorum ve PCİ 4.0 desteği ne kadar fark yaratır, bunun için anakarta 700-800TL fazla vermeye değer mi bilemiyorum. He eğer AMD herhangi bir garanti verdiyse 4-5yıl boyunca soket değiştirmeyeceğine dair o zaman X570 anakartı tabiki alabilirim. Ama sadece PCİ 4.0 desteği için 5yıl sonra yeni işlemci aldığımda zaten gereğinden çok fazla para verdiğim anakartı tekrar değiştirmek istemiyorum

Biraz yaptığım araştırmalar sonucu AMD AM4 soketler için 2020'ye kadar destek sözü vermiş. Bu da demek oluyor ki 4-5 yıl sonra işlemci değiştirmek istediğimde mecburen anakartta değiştirmem gerekecek. B550 anakartlar içinse yaptığım araştırmalar sonucu PCİ 4.0 desteklemeyebileceği ve 2020 yılında çıkacağı söyleniyor. (yanlışım varsa düzeltin lütfen) Bu durumda X570 anakart için çok fazla para vermek yerine daha uygun olan B450 anakart + R5 3600 almak daha mantıklı gibi duruyor ama aklıma takılan bir soru var. B450 anakartlar BİOS update ile 3. seri Ryzenleri destekler hale geldi diye bilgi okudum. Bu yeni alacağım B450 anakarta ilk önce 2. seri işlemciyi takıp BİOS update yapıp sonra mı R5 3600'ü takmam gerekecek, yoksa direk takıp çalıştırabilecek miyim? Ayrıca forumda gördüğüm konularda B450 anakartlar 3. nesil Ryzen işlemcilere fazla akım verdiği için vs. daha fazla ısınmasına sebep oluyormuş. B450 serisi anakartlarla R5 3600'ün uyumluluğuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim. Bu arada B450 anakart önerisine de açığım fiatı 800TL'yi aşmassa iyi olur.

Son düzenleme:
Ucuz bir hava soğutma alırsınız sorun biter.PCİ 4.0 aman bir fark yaratacağını düşünmüyorum.5 yıl sonra bi zahmet anakart soketi değişsin bu Am3 soketin hala ryzen desteklemesi desteklemesini istemek gibi birşey tabiki soketler değişecek adamlar 5 yıl aynı teknoloji kullanacak hali yok intel tarafındada bu aynı 4. nesil Ryzen alırsınız 6-7 yıl sonra bile yetecektir o kadar güçsüz bir işlemci değil gidip intel pentium almıyorsunuz ryzen 5 3600 güçlü bir işlemci işinizi gayet görecektir ha ben sürekli yeni teknoloji çok daha güçlü işlemci isterim derseniz tabiki değiştireceksiniz.Sanırım biostan güncelliyorsunuz yada içinden çıkan flashla.

Ryzen işlemcilerin stok soğutması overclocksuz kullanım için gayet yeterli deniyor. Bu yüzden soğutucu almayı düşünmüyorum. Zaten ısınmalarının sebebi anakart fazla akım verdiği için gibisinden şeyler okumuştum. Forumda konular mevcut ufak araştırmayla aynı konulara denk gelebilirsiniz. Biraz kızmış gibi hırsla yazmışsınız mesajlarınızı ama ben zaten değiştirmesinler demedim sadece X570 anakartları alsam mı yoksa B450 serileri idare eder mi diye düşüncemi belirtmiştim. Bunun sebebi de işlemciyle aynı fiatı anakarta vermek istememem.B550 serisi anakartların da çıkış tarihi daha belli değil.

Bilen biri yardımcı olursa sevinirim. B450 anakarta 3. seri Ryzen işlemciyi BİOS update yapmadan takıp çalıştırabiliyor muyuz? Yoksa illa anakartın desteklediği bi işlemci takıp yeni BİOS updateyi yapıp ondan sonra mı 3.serileri takabiliyoruz. Ek olarak R5 3600 için 800TL'yi geçmeden anakart tavsiyelerine de açığım.

B450 idare eder B550 yi beklemeyin derim eğer sisteminiz şuan kötüyse, iyiyse belki beklenir ama seneye çıkabilir. Bende merak ediyorum alacağım için hiçbir yerde göremedim Bios update'yle alakalı. Msi B450M Mortar veya Bazooka öneririm B450 için pahalı anakart almanıza gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…