2500TL'ye kadar klayve önerisi

Bütçe
2500

Mensius

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Uzun süredir klavye bakıyorum. Elimde üç harfli marketlerden alınma iyi kötü idare eden bir klavye var. Sizce bu membranlardan hangisi? Varsa mekanik klavye önerilerinizi de alırım bütçe 2500.

Ekstra.

Sanırım yeni çıktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aula F75. Bu bütçede de rakibi yok. 1500e alin uzerine switch ya da keycap eklemesi yapacak butceniz var. En temizi bence. Membrana para vermeyin.
Farklı bir tavsiye alabilirim. Hem Türkiyede yok hem stoklarda yok.

Son düzenleme:
Güzel gözüküyor. Fiyatına göre iyi midir yoksa daha iyi alternatifler bulunabilir mi multimedya tuşları vs olan.
Numpad'li versiyonu var ama o 3.000 TL: HyperX Alloy Origins PBT Türkçe. Multimedya tuşları bulunmuyor ama yazılımından Scroll Lock, Pause gibi gereksiz tuşlara ben ses azaltma/yükseltme özellikleri atadım. Benzer işlevi görüyor.

Geleneksel markaların klavyeleri arasında bu fiyata alabileceğin en iyi Red Switch klavye olduğunu çok net bir şekilde söyleyebilirim. Hissiyat mükemmel, ses mükemmel, malzeme kalitesi direkt 10/10, tasarım ve aydınlatma anlamında görsel şölen. Hem çok aydınlık, doygun bir RGB'si var hem de yazılımda ayarları çok çeşitli. Eksi diyebileceğim bir yanı yok. Sadece multimedya tekerleği ve bilek desteği olsa fena olmazmış. Kişiden kişiye değişir ama çok mühim değil bence bunlar.

3.000 TL'ye çıkamam dersen TKL versiyonunu da düşünebilirsin. Tabi US layout ve TKL olması sorun olmuyorsa.

Hocam şöyle diyeyim: ajazz marka klavyeler falan var tok tuş sesleri var onlar hoşuma gidiyor fakat biliyorsun numpad vs yok onlarda. ben aslında geleneksel tarz istiyorum numpad, multimedya tuşları, bilek desteği vs. hangisi daha mantıklı olur senin attığın tarz kendini kanıtlamış hyperx marka gibi mi yoksa ajazz marka gibi markalar mı? Eğer takibe al indirime düştüğünde al dediğin ajazz marka gibi klavyeler varsa onları da paylaşır mısın? Gift switch mesela müthiş bir ses var.

Hocam valla bu tarz konularda net bir yönlendirme yapmak zor, kişisel zevklere ve tercihlere giriyor. Mesela ben bu önerdiğim klavyeyi yeni aldım. Ajazz, Aula gibi marka modelleri de biliyordum, hatta çoğu konuda geleneksel markalardan çok bu markaların klavyeleri öneriliyor. Bu fiyat aralığında model bakarken sürekli bu tarz klavyelerin önerileriyle karşılaştım. Artık geleneksel marka klavye alınmaz gibi bir algı oluşmaya başladı hatta. Haklı olabilirler ama mesela bu tarz klavyelerin görünüşleri benim pek hoşuma gitmiyor. Örneğin Aula F75 benim için oyuncak gibi duruyor, ışıklandırması da ucuz duruyor. Switch'i istediği kadar iyi olsun ama kişisel olarak bunlara da dikkat ediyorum ben. HyperX'in bu modeli gibi geleneksel markaların klavyeleri tercih ettiğim görünüme daha yakın klavyeler. O yüzden geleneksel marka klavyelerinden birini almak istedim ve bunu aldım. Çok sesli olmamasını istediğim için HyperX'in bu modelini aldım. Sesli isteseydim bu modelde sesli bir Switch bulunmadığı için Razer Green Switch alacaktım.

Marka takıntım yok, en f/p neyse onu almak istiyorum dersen o konuda önerilecek klavye bilmiyorum ama kesin geleneksel marka isteğin varsa bu fiyatta kesinlikle alabileceğin en iyi klavye HyperX Alloy Origins olur.

O tarz custom klavye markalarının Switch'leri nasıl bilmiyorum. O kadar övüldüklerine göre büyük ihtimalle güzel Switch ve sesleri var gibi. Onları deneyimlemişsen Red Switch seni onlara kıyasla o kadar tatmin etmeyebilir ama gayet güzel bir sesi ve yazım hissiyatı olduğunu söyleyebilirim. Switch ve hissiyat konusunda oldukça memnun kaldım. Üstte detaylıca belirttiğim gibi, klavyenin her şeyi dört dörtlük.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…