2500TL'ye VDSL modem önerisi

uk2727

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, TurkNet'e bağlıyım. Yeni bir eve taşındığım için hizmet aktarımından dolayı VDSL veya VDSL2 bir modem almamı söylediler.
Oturduğum konum için 75Mbps destek verebileceklerini söylediler.
Hangi modemi almalıyım.
Evde 3 kişiyiz. TV ve PC'ye doğrudan kablo ile bağlanmak istiyorum.
Bütçe 1500-2500 arası.
100Mbps Fiber'den 75Mbps VDSL'e geçiş yapacağım. Aradaki düşüşü fark ettirmeyecek bir modem var mıdır? Bilemiyorum.

Modem ve türevleri konusunda tek tercihim Keenetic marka herhangi bir üründür.
Buradan bütçene uygun herhangi bir modem seçip alabilirsin. Benim şahsen tercihim Wi-Fi 6 modem tercih etmek olur, ileriye dönük bir yatırım olarak. Wi-Fi 4 eskidi artık ona hiç bakma, bütçemi aşmasın dersen Wi-Fi 5 olan Keenetic Extra DSL tercih edilebilir.

Ayrıca, temiz 2. ellere de bakabilirsin. En eski Keenetic modemim 4-5 yıldır aktif kullanılıyor, bana mısın demedi henüz.

Merhaba, TurkNet'e bağlıyım. Yeni bir eve taşındığım için hizmet aktarımından dolayı VDSL veya VDSL2 bir modem almamı söylediler.
Oturduğum konum için 75Mbps destek verebileceklerini söylediler.
Hangi modemi almalıyım.
Evde 3 kişiyiz. TV ve PC'ye doğrudan kablo ile bağlanmak istiyorum.
Bütçe 1500-2500 arası.
100Mbps Fiber'den 75Mbps VDSL'e geçiş yapacağım. Aradaki düşüşü fark ettirmeyecek bir modem var mıdır? Bilemiyorum.
MediaTek chipsetli cihazları alma Türkiye'deki altyapıya uygun değiller CRC hataları ve altyapı hızının düşmesi gibi sorunlarla karşılaşırsın ve istediğin şey tam anlamıyla bütün performansı en az parayı harcayarak elde etmekse 2.el temiz Vodafone siyah renk HG658C V2 alıp yanına Ethernet ile bağlayacağın Xiaomi AX3000t routerını alıp routera OpenWrt kurup routerın WAN portuna PPPoE kullanıcı adını ve şifreni gir ve en son modemi köprü moduna al böylece piyasadaki en güncel cihazı elde edeceksin ve HG658C V2 sadece bir kablo görevi görecek tek yapacağı şey interneti routera aktarmak olacak ayrıca triductor VSPM310 chipsetine sahip olduğu için altyapı hızını sana mümkün olan maksimum performansta verecek.
https://www.akakce.com/router/en-ucuz-xiaomi-ax3000t-4-port-3000-mbps-fiyati,710182094.html
https://www.letgo.com/item/huawei-hg658c-v2-vdsl-vdsl2-modem-sorunsuz-kusursuz-iid-1667679759

Bu arada routerı aldığında güncelleme yapma ya da oto güncellemesini açma yoksa OpenWrt kurarken zorlanırsın.

@NYTMARE hocam cihazların chipsetine falan hiç bakmadım ama ben ve yakın çevremdeki kullanıcılar olarak hiçbir sorun yaşamadık bugüne dek açıkcası. Senaryoya göre kullanım tecrübesi değişebilir belki, ama şikayet duymadım hiç.

Bu arada OpenWrt'yi duymamıştım daha önce, biraz inceledimde gerçekten kullanışlı bir FW geliştirmişler gibi. Keenetic'i tercihlerimden biri de kullanışlı ve ekstra özellikli arayüzüydü, bu arkadaşlarda daha fazlasını sağlamışlar sanırım.

@NYTMARE hocam cihazların chipsetine falan hiç bakmadım ama ben ve yakın çevremdeki kullanıcılar olarak hiçbir sorun yaşamadık bugüne dek açıkçası. Senaryoya göre kullanım tecrübesi değişebilir belki, ama şikayet duymadım hiç.

Bu arada OpenWrt'yi duymamıştım daha önce, biraz inceledimde gerçekten kullanışlı bir FW geliştirmişler gibi. Keenetic'i tercihlerimden biri de kullanışlı ve ekstra özellikli arayüzüydü, bu arkadaşlarda daha fazlasını sağlamışlar sanırım.

Attığım modem+router combosuna en yakın Keenetic modemi hopper DSL ve fiyat olarak bu sistemin 2 katı fiyatı var ayrıca donanım olarak da modem+router combosunun yarısı kadar performans veriyor o yüzden Keenetic cihazları önermiyorum ve MediaTek xDSL chipsetli olmaları da cabası.

@NYTMARE hocamın dediği sistemi yapmayı düşündüm. Modemlerin biraz bulunabilirliği zor olduğu ve acil modem ihtiyacım olduğu için, az önce Hepsiburada'dan 150 TL kart kampanyası ile 2350 TL'a bu ürünü aldım. https://www.akakce.com/modem/en-ucuz-keenetic-kn-2112-01tr-1200-mbps-vdsl2-fiyati,456955482.html

Bu arada o modemi önermemin sebebi en ucuz ve chipset olarak iyi ayrıca köprü modu olan VDSL modem olmasından dolayıdır eğer isterseniz benim gibi TD 9970 V3 de kullanabilirsiniz.

Bu arada o modemi önermemin sebebi en ucuz ve chipset olarak iyi ayrıca köprü modu olan VDSL modem olmasından dolayıdır eğer isterseniz benim gibi TD 9970 V3 de kullanabilirsiniz.

Evet hocam bu piyasada çok mantıklı aslında sizin bahsettiğiniz yöntem. Benim de 5 yıllık Keenetic modemim elektrik gidip gelmesi sonucu mevta oldu. DSL altyapım kötü olduğu için Keenetic modem ile SNR müdahale edebiliyorum diye tekrardan bunu tercih ettim. Hem de acil ihtiyacım var. Yarın teslim olacak. Biraz daha zamanım olsaydı kesin bu yöntemi yapacaktım. Sadece siyah Vodafone modemi Letgo'da filan buldum. Hemen kargo yapamadılar vazgeçtim o yüzden

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı