250SR alınır mı?

Talha.ataç

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar şu an aktif olarak bir PCX kullanıyorum. Yakın zamanda motoru değişmeyi düşünüyorum. Gözüme 250SR çok hoş geliyor. Fiyat konusunda 2. ellerde güzel fiyata satanlar var. Ama içimde sürekli şu kronik sıkıntılar hakkında bir endişe var. Gerçekten denildiği kadar var mı? Yoksa sadece sosyal medya karalaması gibi bir şey mi? Çünkü şu an Honda kullanıyorum yedek parçalarda da hiç sıkıntı yaşamıyorum. Denildiği gibi 1 parça için 3-4 ay beklemek istemem. Eğer kullanan kardeşlerimiz varsa bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Bu arada motoru çok fazla kullanmadan üstüne para koyup R25 almayı düşünüyorum. Satarken de sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Satarken sıkıntı yaşarsın. Şu anki bütçeye biraz daha ekleyip CB250R zorla.

parçaları çok pahalı sakın alma. Bence R25 için para biriktirin.

Arkadaşım kullanıyor ve henüz kronik sorunla karşılaştığını görmedim. Biraz şans işi. Bende 250NK var yağmur yağınca fan açma sorununu yaşadım mesela. Kronik sorunları kolay çözülüyor bu motorların. Kronikten dolayı değil de kullanımdan dolayı ilerleyen dönemde sorun yaşatabilir. Özen göstererek kullanmak, bakımlarını aksatmamak gerekiyor. Parça için uzun süre bekleteceklerini sanmıyorum tabi parçadan parçaya değişir bu durum. Parçalarının pahalı olduğu da genel olarak doğru. Sosyal medyada söylenen "şöyle dandik, böyle dandik, şu sorunu yaşarsın, sanayiden çıkamazsın" gibi sözler oldukça abartılı. Yamaha ile Honda ile karşılaştırırsak tabi ki kalite farkı görünür. Bütçeye göre güzel motor. Yine de riskli olduğunu unutmayın. Saçma sapan sorunlar yaşama ihtimaliniz var. Motoru birleştirirken işlerini iyi yapmıyorlar sonrasında sıkıntı yaşanabiliyor. Alırken bilgili biriyle hatta mümkünse ustayla gidip kontrol etmek iyi olur.

Parçaları çok pahalı sakın alma. Bence R25 için para biriktirin.

Şöyle söyleyeyim piyasada 400-500km yani neredeyse sıfır motorları 100.000₺ bandından satıyorlar. Bende motoru çok fazla kullanmayı düşünmüyorum. O yüzden böyle bir fırsat değerlendirilir mi? En azından Japon motor sahibi olana kadar.

Benim de İstanbul'da böyle adamakıllı usta tanıdığım yok maalesef. Yani işini düzgün yapan usta veya gerçekten motordan anlayan birini nasıl bulacağım?

Hocam motorun rodajınu siz mi yaptınız? Eğer siz yaptıysanız herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? Tamamen kitapçıktakine göre mi yaptınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de İstanbul'da böyle adamakıllı usta tanıdığım yok maalesef. Yani işini düzgün yapan usta veya gerçekten motordan anlayan birini nasıl bulacağım?
Bu konuda bilgim yok.

Hocam motorun rodajınu siz mi yaptınız? Eğer siz yaptıysanız herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? Tamamen kitapçıktakine göre mi yaptınız?
Kronik fan sorunu dışında herhangi bir sorun yaşamadım. O da kendi kendine düzeldi fakat ben yine de gidip yazılım yüklettim. Rodajım hala devam ediyor. 600 kilometredeyim. Kitapçıkta ilk 300 kilometrede yağ değişimi yapılmalı yazıyor. Servise gittiğimde 'şimdi gerek yok, ilk rodaj bakımında değiştiririz' dediler ben de ısrar etmedim. Yani şu ana kadar yağ değişimi dışında her şeyi kitapçığa uygun yaptım. Bir de söyleyebileceğim devir meselesi var. Kitapçıkta ilk rodaj bakımından önce 5000 devrin geçilmemesi gerektiği yazıyor. Nadiren de olsa 6000 devire ulaştım ben. Bu arada benim motorum 250SR değil 250NK bunu tekrar söyleyeyim.

400-500 kmdeki motoru 100 Bin'e kimse satmaz. Bir şeyi var o motorda bence.

400-500 kmdeki motoru 100 Bin'e kimse satmaz. Bir şeyi var o motorda bence.
Piyasası o kadar ölü ki insanlar sıkılıp satayım kurtulayım kafasına girip yok parasına veriyor. Benim arkadaşım yok parasına vermek istemediği için 1 yıldır motoru satamıyor. Satamıyoru geçtim, arayan soran bile yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…