Bu motorları ikinci el almazsanız satarken çok büyük ihtimalle paranız erimiş olacak. İkinci el alsanız bile daha aşağı fiyata satma ihtimaliniz var. Bunu bilmeniz iyi olur.
Birkaç aydır 250NK kullanıyorum ve memnunum. Arkadaşımda 250SR var. Denedim ve bana NK kadar rahat gelmedi. NK'nın oturuş pozisyonu daha dik. Bana böylesi daha rahat geliyor. Ayrıca SR kullanırken vites pedalıyla uğraşmak daha zorlayıcı geldi. Yan ayağı açıp kapatmak da bazen sinir bozucu oluyor. Almadan önce iki motoru da deneyimlemeniz sizin için iyi olur. Böyle bir imkanınız varsa mutlaka deneyin. Bayilerle görüşüp test sürüşü yapmak istediğinizi söylerseniz belki yardımcı olurlar.
Dediğiniz gibi bakımlarını aksatmayıp doğru düzgün kullanırsanız uzun süreler sorunsuz ya da ufak tefek sorunlarla kullanabilirsiniz. Bu kadar süredir tek yaşadığım sorun yağmurda fan açmasıydı. Serviste yazılım atıp düzelttiler. Karda, yağmurda, ormanda, çamurda kullandım hiçbir sorun yaşamadım. Birkaç ayda ikiye ayrılan, yatak saran, orası burası patlayan birçok NK/SR var ama ne arkadaşım ne de ben sorun yaşamadık. Üst kalite ürün olmadıklarını bilerek alıp ona göre kullanmakta fayda var.
Son olarak şehir içi sürüşte kıvraklığı çok işe yarıyor 250NK'nın.