2550 TL Core i5 4690K Bilgisayar Toplama

4evermqe

Hectopat
Yeni Sistemim:

Evet arkadaşlar yeni bir sistem toplıcam. Parçalarım bunlar sitemin fiyatı ise toplam 2550 TL.
İlk kez pc toplıcam için buraya konu açtım ve farklı fikir görüş öneriler almak istedim. Bir de aklımda olan sorulara yanıt bulmak istedim. Sistemle ilgili aklımdaki sorular :
  • Öncelikle sistemin fiyat performansı oranı nasıl? Bu fiyata daha iyi sistem toplanır mı?
  • Seçmiş oldugum ekran kartı fiyatı ve performası oyunlarda hakkını verır mı?
  • Bu sistem ileriye dönük olarak iyi bir sistem mi? İleride üzerinde oynamalar yapılır mı ana kartı fln degıstırmeden?
  • Seçmiş oldugum parcalar birbiriyle uyumlumu en iyi sekılde verım alabılırmıyım.
  • MSI iyi ve kaliteli bir markamı?
  • Seçmiş oldugum kasa ve power suppylsi sistem icin iyimi Power suppyl 750W.
Biraz fazla soru sormus olabılırım fakat dedigim gibi ilkkez pc topluyorm ve biraz arastırdıktan sonra bu sistema karar verdim. Size güzel fiyatının hakkını veren bir sistem mi olmuş. Sizlerin fikirlerini merak ediyorum.

Son olarak arkadaslar parcaları vatandan alıcam ve ilk kez pc topladıgım ıcın montajıda oraya yaptırmayı dusunuyom. Montajı yaparlarmı ve özenle toplar mı sistemi? Yoksa parcaları alıp baska bilgisayarcıyamı toplataytım.

Fikirleriniz için simdiden tesekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Saçma bir sistem olmuş. Dengesiz bir sistem. Ekran kartından kısıp saçma sapan bileşenlere yüklenmişsin. 750W PSU nedir ? Reaktör mü var kasanın içinde ?

Termal macun soğutucu ile geliyor zaten. PSU'yu 500W yap, ekran kartını da GTX 760 yap ama OC yapmayacaksan zaten bir anlamı yok Z97 almanın.

Merhabalar

Kişisel görüşüm, madem 2.550 TL vereceksiniz biraz daha performans hedefleyin.

İşlemcinizi bununla:

Amd Fx X8 8320 Soket Am3+ 3.5Ghz 16Mb Cache 32Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar

Anakartınızı da bununla değiştirin:

Asus M5A97 Evo R2.0 Amd 970/Sb950 Am3+ Ddr3 2133Mhz (O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

Arta kalan parayla da

GTX770 ROG POSEIDON GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Satın alabilirsiniz böylece çok daha iyi performans elde edersiniz. Hatta bazı parçaları kısarsak, ekran kartı konusunda daha iyi bir tercih yapabiliriz.

Merhabalar

Kişisel görüşüm, madem 2.550 TL vereceksiniz biraz daha performans hedefleyin.

İşlemcinizi bununla:

Amd Fx X8 8320 Soket Am3+ 3.5Ghz 16Mb Cache 32Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar

Anakartınızı da bununla değiştirin:

Asus M5A97 Evo R2.0 Amd 970/Sb950 Am3+ Ddr3 2133Mhz (O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

Arta kalan parayla da

GTX770 ROG POSEIDON GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Satın alabilirsiniz böylece çok daha iyi performans elde edersiniz. Hatta bazı parçaları kısarsak, ekran kartı konusunda daha iyi bir tercih yapabiliriz.

Çok katıldığımı söyleyemem Kaan. 2000 TL bütçesi olan kişiye AMD önereceğimi sanmıyorum. Mesela önerdiğin ankartta PCI Express 3.0 mevcut değil. Geleceği garanti değil ve eski bir platform. Z97 ise Broadwell ile uyumlu.

1500 TL üstünde bütçesi olan kullanıcılar şahsi görüşümde Intel sistem alabilir.

Saçma bir sistem olmuş. Dengesiz bir sistem. Ekran kartından kısıp saçma sapan bileşenlere yüklenmişsin. 750W PSU nedir ? Reaktör mü var kasanın içinde ?

Termal macun soğutucu ile geliyor zaten. PSU'yu 500W yap, ekran kartını da GTX 760 yap ama OC yapmayacaksan zaten bir anlamı yok Z97 almanın.

Termal macunu kaldırdım.Bilmiyordum dedgım gibi ilk kez toplıcam.
Kasa secimimi degistirdim 500 W +80 PLUS
Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 500W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Sizn onerdiginz ekran kartına uygun ve ileriye donuk birde ana kart tavsıye edermısnız.
Bu sekil yeterli ve iyi bir sistem olmusmu.AMD sistem dusunmuyorum. Yada siz bir sistem yazarmısnız.

DN: Diger üyeligim cevp yazma yetkısı kapanmıs.Foruma yenı uye oldugum ıcın baslıgın nasıl acılacgını bılmıyorum onuda duzeltırmısnız

Son düzenleme:
Termal macunu kaldırdım.Bilmiyordum dedgım gibi ilk kez toplıcam.
Kasa secimimi degistirdim 500 W +80 PLUS
Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 500W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Sizn onerdiginz ekran kartına uygun ve ileriye donuk birde ana kart tavsıye edermısnız.
Bu sekil yeterli ve iyi bir sistem olmusmu.AMD sistem dusunmuyorum. Yada siz bir sistem yazarmısnız.

DN: Diger üyeligim cevp yazma yetkısı kapanmıs.Foruma yenı uye oldugum ıcın baslıgın nasıl acılacgını bılmıyorum onuda duzeltırmısnız
Türkçe kurallarına uymuyorsunuz. Kuralları okumanızda fayda var. Kuralları
Sistem tavsiyem:
Toplam: 2431 TL
Bütçenizi 50 Tl daha arttırarak sisteme SSD ekleyebilirsiniz. 120GB HyperX FURY Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 500MB) - Vatan Bilgisayar
Tutar: 2600 TL

Öncelikle i7 alıp o ekran kartını almak oldukça saçma. i5 4670k-4690k alınmalı eğer limitiniz yüksek ise. Ama bence bu fiyat limitine gidecek işlemci fx8320'dir. Sonuç olarak i7 alınacak sistemde gtx980 falan kullanılır o da sizin bütçenizi aşar.
Ekran kartının fiyatını belirlerken işlemciye verdiğiniz paranın 2 katı civarı olarak belirleyin derim. R9 270X-GTX760 tan aşağısının o bütçeyle alınmasını önermiyorum. 750ti alacaksanız işlemci olarak fx6300 seçip bütçeyi düşürebilirsiniz.
Kasa olarak da Vatan Bilgisayar'dan Xigmatek almanızı asla önermiyorum. Teşhir ürünü gönderiyorlar. Yani başıma geldiği için söylüyorum. 3 haftadır bilgisayarsızım ne para iadesi yapıldı ne de yeni ürün gönderildi. Daha önce de vatandan aldığım Xigmatek 750watt modüler psu'nun kutusunun içinden 500 wattlık ucuz bir psu çıktı. İade ürün ve teşhir ürünü konusunda doruk noktadalar. Bana kalsa fiyat olarak benzer durumda olduğu için hizlial.com'u tercih etmenizi öneririm. Eğer gerçekten güvenilir bir firmadan almayı tercih ediyorsanız da inventus bilgisayarı kullanmalısınız.

2550TL'ye napiyorsun? Hemen GTX970'li sistemimi aliyorsun.

Islemci: i5-4460
Anakart: ASUS H81M-PLUS
Ekran Karti: EVGA GTX970 ACX 2.0 (Inventus'tan alinacak.)
RAM: GSKILL RipjawsX 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9
HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200Rpm
Kasa: Zalman Z3 Plus
PSU: Corsair VS 550

Toplam: 2508TL

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı