256 GB MacBook Air yeterli mi?

Brscn

Centipat
Daha fazla  
MacBook Air M1 8 GB 256 GB almayı düşünüyorum. Ama 256 GB'ın yeterli olup olmayacağını merak ediyorum.

• VirtualBox (içinde 2 tane Kali)
  • VS Code (Python)
  • Visual Studio (C# ve C)
  • Matlab
  • Open rocket.
  • Photoshop (çok sık kullanmıyorum)
  • Simulide
  • Aurdiono IDE.
  • Android Studio.
  • Database ( Oracle )
  • Steam

Kullanacağım başlıca uygulamalar bunlar çok oyun oynayan biri değilim (hatta neredeyse hiç. Oynadığım zamanda Minecraft, CS:GO dışına çıkmam pek) bu programlar için 256 GB SSD yeter mi? Çünkü 512 GB olanı 4.000 lira daha pahalı bütçem o kadar yok onun yerine harici SSD ya da HD alsam onun içine program ve oyun kurup çalıştırabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben kullanıyorum sıkıntı yok. Eğer projelerin çok büyükse bir taşınabilir hard disk alırsın olur biter.

VSCode, Matlab vs. yazılım için kullandığınızda çok yer sıkıntısı çekeceğinizi sanmıyorum grafik tabanlı iş yapmıyorsanız. 256gb MacBook Air sahibiyim, 1 senedir kullanıyorum. 90gb boş yerim var hala ancak biraz daha tutumlu olmak gerekiyor alan konusunda.

Arşivci / depocu bir yanınız yoksa eğer yeterli oluyor, benim gibi o sıfatlar varsa eğer üstünüzde taşınabilir şart

Arşivci / depocu bir yanınız yoksa eğer yeterli oluyor, benim gibi o sıfatlar varsa eğer üstünüzde taşınabilir şart

Teşekkürler bilgisayarı aldım hafıza ilk günden 70 GB gibi gitti ama bundan sonra çok yer azalacağını sanmıyorum. Muhtemelen bir ara harici SSD alırım.

Ne önerirsiniz 256 yeter mi aynı programlar için?

Yetiyor ama sanal makine kullanacak iseniz harici bir SSD ya da HDD öneririm bir de mutlaka clean my Mac Pro gerekli ben şimdiye kadar 50 GB temizledim

Yetiyor ama sanal makine kullanacak iseniz harici bir SSD ya da HDD öneririm bir de mutlaka clean my Mac Pro gerekli ben şimdiye kadar 50 GB temizledim.

Sanal makine nedir biraz açar mısınız? Bir de Windows programlarında uyum sorunu falan oluyor mu? Clean my Mac'i gördüm ama yanlış bir şey silmek istemem. Hiç bilgim yok maalesef.

256GB yeter de ileriye dönük olarak 8gb ram yetmeyebilir 16gb almaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…