256 GB SSD tavsiyesi

Ghurstird

Hectopat
Arkadaşlar konu basit aslında. Yıllardır HDD kullanmaktayım ancak gerek bilgisayar açılma hızı olsun, gerek oyunların açılma hızı olsun artık oldukça yavaş gelmeye başladı. Bu yüzden dolayı çözüm olur mu bilmem ama SSD almaya karar verdim ancak çok detayları bilmiyorum. SSD'yi alınca Windows'u oraya kurunca yeterli oluyor mu yoksa oyunları da mı oraya kurmam gerek vs. kısacası hem bir SSD tavsiyesi (fiyat çok önemli değil, 256 GB falan olsa yeter diye düşünüyorum, kaliteli olsun yeter) hem de tam olarak nasıl kullanmam gerektiğiyle ilgili yardımcı olabilir misiniz?

Samsung 860 EVO güzeldir bakabilirsiniz. 870 EVO varmış o daha iyidir.

Windows'u SSD'ye kurun yanına hızlı açılması istediğiniz oyunları kurun bence yeterli gelecektir.

Forumda SSD alınca ne yapılması gerektiği ile ilgili güzel bir rehber vardı.

Samsung 870 Evo alın. Samsung en iyisi.

Son düzenleme:
M.2 olarak:
Piyasadaki en iyi 2 SSD.

Öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğiniz için, 980 pro oldukça iyi geldi ancak biraz fazla mı iyi diye de düşündürdü. Benim anakartım A320M PRO-VH PLUS acaba bir uyumsuzluk falan olur mu veya belki sistemimin maksimumu bellidir, 1050 ti Ryzen 5li bir sistem. Demek istediğim bu ssdnin açıcağı kapı çok geniş olucak pcmin dolduramayacağı kadar olabilir biraz daha düşük bir şey alsam 870 evo gibi benzer performansı mı alırım yoksa 980pro çok fark eder mi? Bilmem anlatabildim mi

Araştırınca 980 Pro SSDnin m2 girişi gerektirdiğini ve benim anakartımda bulunmadığını gördüm. Ancak diğer SSDler ile karşılaştırdığında aşırı bir hız farkı var ve fiyata da o kadar yansımamış gibi. O yüzden m2 adaptörü tarzı bir şey alınırsa kullanışlı olur mu ? Olursa önerebileceğiniz bir model var mı ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı