256 SSD mi 3 TB fusion mu?

Kampfar

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar uzun süredir kararsızlık yaşıyordum pc-imac arasında.. Abime özellikleri yazıp verdim yarın alacak fakat depolama konusunda kararsız kaldım. 2 yol var
Cihaz 5k imac.
1-
256 ssd 700-700 gibi hızı var. Böyle boyut düşüyor hız artıyor fakat 350 tl kadar fiyat ucuzluyor. 350 liraya da 3 tb 3.5 7200 harici disk alınabiliyor.

2-
Fusion drive 3 tb + 128 ssd. Burada bildiğim kadarıyla ssd ye sistem yön veriyor. En çok kullanılanları ssd ye yönlendiriyor sanırım. Hız olarak 300-700 gibi bir hızı var.

Anladığım kadarıyla yazma hızında baya fark var. Birde 2015 e girdik artık ssd siz pc garip geliyor. Ssd var yine fakat normal ssdnin yerini tutuyor mu emin değilim. Sonradan sıkıntısız takabilme şansım olsa hiç düşünmeyeceğim ama o konuda bilgim yok.

Sizce ne yapayım?

Herhangi bir arşivim yok. Fotoğrafçıyım. Adobe programları, dota 2, mount blade gibi oyunlar için ssd yeterli mi? Arşiv olsa bile hariciye atarım. Tek derdim fusion değilde sade ssd alırsam hız olarak çok daha fazlasıno verir mi? Hissedilir bir fark olmayacak ise fusion alıp uğraşmamak daha mantıklı geliyor,

Zaten ssd almak istiyorum fakat 256 yeterli mi karar veremiyorum.

256 alırsam 350 tl cebime kalıyor o parayla 3 tb harici alabiliyorum. Buna film, müzik, fotoğrafları atacağım.

512 gb ssd alsam hem 300 daha fazla ödüyorum hemde harici disk alamıyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı