26 Mbps VDSL'den 20 Mbps fibere geçmek mantıklı mı?

Yıl 2022 değil de 2012 gibi hızları konuşuyoruz. Fiber altyapıda 20 Mbps hız nedir ya? Turkcell, yıllardır hiçbir şeyini kullanmadığım kazık firma.

İfadeler: MTN
Fiberin bir çok avantajı var aslında. Benim için en büyük artısından biri oyun indirirken full hızda lol hala 9ms'di. Vdsl de kullandım zamanında ve bir şey indirme yaparken deli gibi ms giriyordu. Her açıdan avantaj.

Her gün her an olmasa da evde 1 TV, 3 telefon ve 1 laptop bağlı mesela. Aynı anda kullanımda o sıra benim bilgisayarı da etkiliyor ister istemez ama sen fiberde bunu yaşamıyorsun. O güzelliği de var. Yani sen bir dosya indirirken diğer yandan çevrimiçi oyuna girebiliyorsun ama ben o sıra vakit geçsin diye diskteki bir diziyi açıyorum Artısıyla eksisiyle değerlendirmem lazım. Önemli bir karar sonuçta benim için.

Gece 22:30'dan beri açık mesela %36 olmuş. Sende ne kadarda tamamlanıyor böyle bir şey?

Bende 100mbit indirme hızı var, sanırım 3 4 saate max iner

Bende 100mbit indirme hızı var, sanırım 3 4 saate max iner
Yani izin günündesin, canın oynamak istedi ve indirmeye başladın 3-4 saate oyun hazır. Ben geceden beri indiriyorum. Sabah eve gidip yatacağım, öğlen namaza gideceğim geleceğim muhtemelen hala indiriyor olacak. Bir de bu Epic yavaş indiriyor o da var. Gece 1.50 MB/s idi daha yeni yeni 2'nin üzerine çıkmaya başlamış. Steam gibi son sürat indirmiyor bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…