2600 TL İşlemci, RAM ve Anakart Önerisi

Osmik41

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımdaki donanımsal sıkıntılar yüzünden bu ayın sonunda babama işlemci, RAM ve anakart aldırtmayı düşünüyorum. Genel olarak ağır oyunlar oynuyorum ve bu yaz inşallah yazılımcılığa başlayacağım. Mümkün olduğunca ucuz olsun istiyorum. İşlemci konusunda Ryzen 3 3300X ile Ryzen 5 1600 AF arasında kaldım. Bu parçalar hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum ve sizin de öneriniz varsa paylaşmanızı istiyorum. Bütçe konusunda 2600 TL'ye kadar olabilir.

Parçalar.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 3600 AMD Ryzen 5 3600 3,6 Ghz (4,2 Ghz Max.) Socket Am4 100-100000031box 1346 TL

Gigabyte B450 GIGABYTE B450M H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 VGA HDMI mATX Anakart | ITOPYA 479 TL

Xpg 8x2 16 GB 3000 Mhz https://www.hepsiburada.com/adata-x...-ddr4-ram-ax4u300038g16a-db30-p-HBV00000S1OY9 599 TL

TOPLAM: 2424 TL
Ryzen 3 değil de sepete eklediğiniz Ryzen 5 daha performanslıdır bir de yanına kaliteli CPU soğutucu eklerseniz uzun süre sizi götürecektir.
Yanlış bilgi. Ryzen 3 3300X 1600Af den daha iyi.

Kusura bakmayın :) Ryzen 1200 bakmıştım en son yanlış önerme yapmışım 3300X 1600 AF'den daha iyidir Benchmark vs bakabilirsiniz.

Ryzen 3 değil de sepete eklediğiniz Ryzen 5 daha performanslıdır bir de yanına kaliteli CPU soğutucu eklerseniz uzun süre sizi götürecektir.

Soğutucu olarak aşağıdakileri düşünüyorum.

3600'ü daha önce düşündüm fakat stok soğutucu yetmez diye düşündüm ve soğutucu ekleyince biraz pahalı geldi. Anakartı da kasamdan dolayı MSI seçeceğim oda fiyatı biraz arttırıyor. O yüzden kendi parçalarımdan işlemciyi 3300X ile değiştirmem daha iyi bir karar olacak sanırım.

Son düzenleme:
Soğutucu olarak aşağıdakileri düşünüyorum.

3600'ü daha önce düşündüm fakat stok soğutucu yetmez diye düşündüm ve soğutucu ekleyince biraz pahalı geldi. Anakartı da kasamdan dolayı MSI seçeceğim oda fiyatı biraz arttırıyor. O yüzden kendi parçalarımdan işlemciyi 3300X ile değiştirmem daha iyi bir karar olacak sanırım.

Bilgisayarda ne yapacaksın? Standart bir kullanıysan stok soğutucu gayet yeter.

Bilgisayarda ne yapacaksın? Standart bir kullanıysan stok soğutucu gayet yeter.
[/QUOTE]
Ağır oyun oynuyorum Far Cry 5, GTA 5, CoD serisi gibi onlarında dışında ekstra tasarım ve yazılım programları kullanacağım onlarda işlemciye yük bindirir diye düşünüyorum, 3600 içinden çıkan soğutucu Wraith Stealth diye biliyorum oda ince. Yük bindiğinde yeteceğini zannetmiyorum

N11'de 80 TL'ye 2 bakır borulu kule tipi soğutucu var 9 cm LED fanlı kibar RAM slotlarına değmiyor çok sessiz ve stok fana göre yaklaşık 10-15 derece daha soğuk çalıştırıyor işlemciyi. Tavsiye ederim kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı