2600 TL'ye oyun ve iş sistemi toplama

xBaver

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba.

Bilgisayarımı oyun ve iş performanslı şekilde toplamaya çalıştım. Yorumlarınız benim için çok önemli.
Şimdiden teşekkür ederim. İyiki varsınız. (Technopat ailesi)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne gibi bir iş? Grafik, web tasarım, yazılım proglama.

Oracle, sql server kullanıyorum, autocad, #C kullanıyorum ve profesyonel excel ve veritabanı programcısıyım. İşim hep datalarla bazen autocad ile oluyor işte böyle.

İşlemciyi i5 4590'a düşürüp, ekran kartını da Powercolor R9 290 yaptıkmı daha iyi olur. Onun haricinde R9 290'a 500W PSU yetmeyeceğinden dolayı da Zalman Z3 Plus + Corsair VS 650W PSU alınmalı. Onun haricinde diğer AOC monitörlede olduğu gibi, bu monitörde de dinamik kontrast oranı düşük. O yüzden bunu alması daha iyi olur:
21.5" VS229HA GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - Vatan Bilgisayar

Bütçenin farkında olmalısın. Arkadaşın "2600TL" bütçesi var, 3000TL değil. Ezber bilgiler burada da devam etmesin.

Ayrıca, Nvidia seçmesi onun yönünden bir artı olacaktır. CUDA çekirdekleri bu tür işler için var.

i5-4590 seçersek = -80TL
R9 290 seçersek = +189TL
Zalman Z3 Plus + Corsair VS650 seçersek = +160TL
VS229HA seçersek = +29TL

2667TL tutan sistemin senin değişikliklerinle olacağı fiyat: 2965 TL

Not:
Kim inandırdı sana R9 290 için 500W güç kaynağının yetmeyeceğini? R9 290X bile tam güçte sistem ile birlikte 430W anca çekiyor.

İnsanların fikirlerine saygı göstermeyi öğren artık. Her yorumun tahrik edici. R9 290 için 500W PSU y-e-t-m-e-z. R9 290'ın 110 TL fiyatı var. 186 TL değil.
Gerekirse eski HDD kullanır bir süre. Oradan da 150 TL kar eder. Ayrıca arkadaş oyun da oynayacağı için R9 290 alması daha iyi olur.

1- GTX770 günümüz oyunlarının üstesinden geliyor. CUDA çekirdekleri ile Nvidia ekran kartları AutoCAD vs. programlarda AMD ekran kartlarına karşı üstünlük kuruyor. Her ne kadar AMD'de OpenGL olsa da.

2- Hiçbir yorumum tahrik edici değil. İster inan, ister inanma.

3- Emin misin? Kanıtlayalım o halde? Buyrun bakalım o vakit

R9 290X PCS+'lı bir sistem gösteriyorum, dikkatli bak. Tam yükte "379W" çekiyor. Şaka değil, 379W çekiyor.

Kaynak: PowerColor Radeon R9-290X PCS+ review - Hardware Setup | Power Consumption

Umarım yeterli cevap olmuştur. İyi sosyaller.

R9 290, GTX780'i geçiyor.
R9 290 öyle az güç tüketen bir kart değil. 200W üstüdür büyük ihtimalle. Tam bulamadım resmi bilgisini intel gibi.
Senin önerdiğin kasanın içindeki PSU 432W veriyor. Yani sıkıntılı bir değer 500W bu kart için.

1-R9 290 için 500W yetmez diyen sen değil misin? Ben sana 432W gücün R9 290X bile yettiğini kanıtlarıyla birlikte attım. R9 290 için bu güç kaynağı hayli hayli yeter.
2- Oyun odaklı sistem değil bu sadece. Ben sana halen ve halen "CUDA çekirdekleri" ve "AutoCAD" programlarından bahsediyorum. İş ön planda olmalı ve Nvidia seçilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…