2600X ve 1660 Super sistem toplama

Yer
Republic of Fenerbahçe
Daha fazla  
Meslek
Mechanical Engineer
Merhaba. 5700 XT sistem yapayım dedim çok pahalı geldi, o zaman 5600 XT olsun dedim yine ateş pahası oldu. Bunun üzerine işlemci ve ekran kartında biraz kısarak bu sistemi oluşturdum. Nasıl buluyorsunuz? Teşekkürler.
AMD Ryzen 5 2600X 3.6 GHz - 4.2GHz 19MB AM4 İşlemci
MSI B450 Tomahawk Max DDR4 4133 MHz AM4 ATX Anakart
MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X 6 GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
XPG Spectrix D41 16 GB (2x8) 3000MHz DDR4 CL16 RGB Kırmızı RAM
XPG 512 GB Spectrix S40G NVMe OKUMA 3500 MB-YAZMA 3000 MB M.2 SSD
Cooler Master Masterbox MB520 RGB Temperli Cam Yan Panel MidTower ATX bilgisayar Kasası
Cooler Master MWE 650W 80+ Güç Kaynağı
Cooler Master Masterliquid ML240L RGB LED Fanlı Sıvı Soğutma Sistemi
AOC 24G2U 24" 1ms 144Hz FHD FreeSync IPS Gaming monitör

Pek dengeli olmamış. İşlemci ve ekran kartından kısacağınıza SSD'den, soğutmadan, kasadan vs. kısılabilirdi. Bütçeniz nedir?

Pek dengeli olmamış. İşlemci ve ekran kartından kısacağınıza SSD'den, soğutmadan, kasadan vs. kısılabilirdi. Bütçeniz nedir?

Aynen katılıyorum. RGB parçalar istediğim için en ucuz parçalar olan bunları buldum(RGB olması şart değil tabii ki). Yoksa kasa-RAM-SSD-soğutma dörtlüsü kısılabilir. Monitör hariç 5000-5500 TL olursa iyi olacak.

Sistem oldukça güzel olmuş, her şey FPS değildir diğer bileşenler önem vermeniz iyi olmuş. Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim. Şu haliyle bile pahalı. Sanırım kara cuma gibi büyük indirim günleri bekleyeceğim. Sistemi şimdiden kararlaştırayım dedim.

İşlemciyi R5 3600 yaparsanız efsane olur?

Aslında düşünmedim değil, ilerisi için iyi olabilir. Ama o zaman hedeflenen bütçeyi aşmayayım dedim. Ya da kara cumayı bekleyeyim. O zaman R5 3600 indirime girerse olabilir.
O değil de monitör FreeSync, beğendiğim bir monitör. Ekran kartıyla bir sıkıntı çıkarır mı acaba? Bilindiği üzere NVIDIA G-Sync destekli monitörlerle uyumlu ve NVIDIA bu monitöre sertifika vermemiş. Yani G-SYNC uyumu yok sanırım.

Son düzenleme:

Toplam 6.020 TL yapıyor. Normalde bu işlemci ve ekran kartı ikilisini önermem fakat bu durumda başka bir seçenek yok gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…