Merhaba. Bir yanlış anlama var galiba.
Başka bir başlıkta da şu mesajınızı gördüm.
Sanırım siz verimlilik olayını yanlış anlamışsınız. Verimlilik bilgisayarın içindeki parçalara ne kadar güç iletildiği ile değil prizden ne kadar güç çekildiği ile ilgilidir.
Örneğin güç kaynağımız 100 watt verebiliyor olsun ve bilgisayarımız 100 watt çekiyor olsun. Çok verimli bir güç kaynağı prizden 110 watt çekerken, orta verimli bir güç kaynağı 120 watt çeker ve son olarak düşük verimli bir güç kaynağı 130 watt çeker. Aradaki fark budur ama hepsi de gereken 100 watt gücü bilgisayarın parçalarına iletir.
3.3V, 5V ve 12V konularına girmiyorum.
Aslında sizin formülünüzün doğrusu "prizden çekilen güç x verimlilik oranı = parçalara iletilen güç" olmalı.
PSU'un %70 verimle çalışıyor, üretici firman en azından öyle diyor. (tüm PSUler için belirli yüzdeler var, dürüst olan paylaşıyor)
http://global.aopen.com/products_detail.aspx?auno=2162
Ve gücü 350W değil (264x0.7=185W tam yükte), 350W anlık bir değer, sürekli olarak sağlanabilen bir değer değil, tamamen bir pazarlama hilesi.
Ek olarak PSU üzerinde yazan 12V, 3,3V ve 5V un bir anlamı var. Hepsinin beslemekle görevli olduğu belli komponentler var, yani mesele basit bir toplama çıkarma konusu değil.
Başka bir başlıkta da şu mesajınızı gördüm.
Güç kaynağınız yeterli olmayacaktır, PSUlar tam verimde çalışmazlar, kalitesine göre değişir, piyasadaki en iyilerin bile verimliliği %80 in biraz üzerinde, bilginize.
Ek olarak 350W, pik değeri olabilir yani anlık bir değer, efektif değerin ne olduğu önemli, o değeri verimlilik oranıyla çarpmanız gerekir.
Sanırım siz verimlilik olayını yanlış anlamışsınız. Verimlilik bilgisayarın içindeki parçalara ne kadar güç iletildiği ile değil prizden ne kadar güç çekildiği ile ilgilidir.
Örneğin güç kaynağımız 100 watt verebiliyor olsun ve bilgisayarımız 100 watt çekiyor olsun. Çok verimli bir güç kaynağı prizden 110 watt çekerken, orta verimli bir güç kaynağı 120 watt çeker ve son olarak düşük verimli bir güç kaynağı 130 watt çeker. Aradaki fark budur ama hepsi de gereken 100 watt gücü bilgisayarın parçalarına iletir.
3.3V, 5V ve 12V konularına girmiyorum.
Aslında sizin formülünüzün doğrusu "prizden çekilen güç x verimlilik oranı = parçalara iletilen güç" olmalı.