2666 MHz anakartta CL değerlerini düşürmek fayda sağlar mı?

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
ögrenci
RAM
2x8GB Crucial Ballisitx 3200 MHz CL16
Anakart
MSI B460 Mortar
İşlemci
10400F
RAM'lerim yetersiz geliyor. 2666 MHz destekli bir anakarta sahibim RAM'lerin hızını 2666 MHz'den yukarı çıkarmam mümkün değil. CL değerini düşürürsem gözle görülür bir fark olur mu? Şu an CL 16 değerinde çalışıyorlar, CL 13 seviyesine kadar düşürmeyi düşünüyorum. RAM'ler 2x8GB Crucial ballisitx 3200 MHz CL16.

Performansa katkısı olur tabii ki. Deneyebilirsiniz. Takıldığın yer olursa veya yardım gerekiyorsa yardımcı olabilirim.
Teşekkürler, XMP açtım ama otomatik olarak olarak verilen değerlerde 2666 Mhz CL 14 değerine düşürebildim. Daha fazla nasıl düşürebilirim bilmiyorum.
Ciddi bir fark göremeyeceksiniz. Harcadığınız para emin olun boşa gider.
Teşekkürler ama bir para harcamıyorum.

Teşekkürler, XMP açtım ama otomatik olarak olarak verilen değerlerde 2666 Mhz CL 14 değerine düşürebildim. Daha fazla nasıl düşürebilirim bilmiyorum.

Teşekkürler ama bir para harcamıyorum.
BIOS sıfırlamayı biliyorsan ve tembel değilsen 2666-12 bile deneyebilirsin Arkadaşımda 2400 MHz CL 9 yapmıştık aynı RAM'i.

BIOS sıfırlamayı biliyorsan ve tembel değilsen 2666-12 bile deneyebilirsin Arkadaşımda 2400 MHz CL 9 yapmıştık aynı RAM'i.
Bilmiyorum ama pili çıkarıp takmak işi çözüyordu sanırım. Tek korkum RAM'lere zarar vermek yoksa eğlenceli olabilir . CL 9 mu ? Cidden iyi.

Ben şu an C9BLM ile 3800-14 kullanıyorum.
Sendekiler C9BJZ çok iyi çipler. Yani, @BerkayZ87'in de dediği gibi 2666-12 denenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…