2666 MHz CL18 RAM önerisi

Aynı özelliklerde farklı bir RAM kullanabilirsiniz. CL ve MHz değerleri aynı oldukça bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ben de iki farklı RAM kullanıyorum.

Adata XPG Gammix d10 8GB 3200 mhz | Gskill Ripjaws 8GB 3200 mhz

Aynı özelliklerde farklı bir RAM kullanabilirsiniz. CL ve MHz değerleri aynı oldukça bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. İmzamda görebileceğiniz üzere bende iki farklı RAM kullanıyorum.
Biliyorum onun için konu açtım zaten. Bulamadım aynı CL ve MHz değerlerinden bir tane daha.
CL18'i biraz eski CL16 veya CL15 almanız daha iyi olur
Bak sen şu işe.

Frekanslar uymadığı çalışmaması çok büyük bir problem haline gelebilir yanlış bilgi vermeyelim lütfen.
Biliyorum onun için konu açtım zaten. Bulamadım aynı CL ve MHz değerlerinden bir tane daha.

Bak sen şu işe.

Bir araştırma yapayım bulabilirsem buraya linkini bırakacağım ama bulamazsak ikinici el ya da elinizdekini satıp iki farklı RAM almanız gerekebilir. Bir de RAM'iniz DDR3 mü 4 mü?

Alsa da CL 18 gibi çalışacak, düşmesinin bi anlamı yok.

@Mike_Wazowski
DRAM üreticileri birbirleriyle uyumlu olduğu sürece sorun olmaz. Aynı MHz değerinde herhangi bir RAM kullanabilirsiniz.

Farklı CL değerleri sorun olmaz mı hocam ?
En yüksek CL hangisindeyse, bu RAM'in CL değeri daha aşağıya inemediği için diğer RAM buna uyum sağlamak zorunda kalıyor ve CL'sini yükseltiyor.

Düşük CL RAM almanın bi' anlamı kalmıyor yani. Piyasada CL 18 RAM yoksa diğerlerinden ucuz olanını alabilirsiniz, tabi DRAM'ler uyumluysa.

Hocam şöyle değil mi iki RAM olsun biri 2666MHz biri 3200MHz ikisinin ortak değerine çekmez mi? 3200'de 2666 MHz'de çalışmaz mı?
En yüksek CL hangisindeyse, bu RAM'in CL değeri daha aşağıya inemediği için diğer RAM buna uyum sağlamak zorunda kalıyor ve CL'sini yükseltiyor.

Düşük CL RAM almanın bi' anlamı kalmıyor yani.

Hocam bende biliyorum, ileride eski RAM'ini değiştireceğini var sayarak yeni alacaği CL16 olması daha mantıklı olur

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı