2666 MHz RAM Takviyesi

Makaleler
1
Yer
Ordu / Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Elimde 2666 MHz 8 GB AX4U266638G16-SB30 model bir RAM bulunmakta (Adata Gammix D30 8 GB 2666MHz). Yeni bir takviye yapmayı düşünüyorum ama 2666 MHz modeli maalesef piyasada bulamadım. Onun yerine AX4U300038G16A-SB30 kodlu 3000 MHz modelini bulabildim. Aralarındaki farklar 3000 MHz modeli 1.35V iken 2666 MHz 1.2V.
Ek olarak bir de renkleri değişik. H110M PRO-VD anakart kullanıyorum. Uyumluluk sorunu olur mu?

Ram alırken genelde aynı frekansta alınmasını tavsiye ederler çünkü uyumsuzluk sorunu oldukça sık yaşanıyor ramlerde. Yani bazen aynı modül, aynı marka, aynı frekans alsanız bile kesinlikle sorunsuz olur diye birşey diyemiyor kimse. Eğer bulduğunuz modeli alırsanız 2666 mhzde kullanabilirsiniz. 3000 mhz olmayacaktır. Size tavsiyem risk almak istemiyorsanız eğer imkanınızda varsa elveriyorsa durumunuz. Şuanki raminizi satıp yeni bir ram almanız yönünde olacaktır.

RAM'lerin uyumlu ve kararlı çalışabilmesi için aynıları kullanılmalıdır. İstisna olarak ben kullanıyorum bir sıkıntı yok diyenler olabilir. Hiçbir ciddi platformda önerilmez.

COVID-19'dan dolayı 2. el satmam sıkıntı biraz. Onun dışında bütçemde biraz kısıtlı olduğu için pek yönelemiyorum. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Letgo'ya koyun. Bulunduğunuz yerde illa birileri alacaktır. Alıcı ödemeli PTT'den gönderin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…