2666MHz destekleyen işlemci ile 3600MHz RAM kullanılır mı?

Senuzulme32

Centipat
Merhaba arkadaşlar,
Ben yeni bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama alacağım (Ryzen 5 1600-2600) işlemcinin bellek MHz hız desteği 2666 olarak gözüküyor. Ben 3600MHz RAM destekli anakartı olan bu işlemcili bilgisayara 3600MHz RAM takarsam 2666'da mı çalışacak? Yoksa bunun bir olayı var mı teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin desteklediği RAM frekansı, işlemci sayfasında belirtilenin tam iki katıdır. Mesela i5 9600K'nin sitesinde 2666 MHz RAM desteklendiği söyleniyor. Fakat doğru anakartla bu işlemcide daha yüksek frekanslı RAM'ler de kullanılabilir.

Anakart kaç MHz destekliyorsa o hıza kadar RAM takarsan çalışır. Yani 3000MHz hızda çalışacaktır.

Yani ben şimdi Ryzen 5 2600 + 3600MHz destekli anakarta, 3600MHz RAM takarsam 3600Mhz kesin alabilecek miyim? Kesin bir şey demedi kimse anlamadım.

Peki bir zararı olacak mı, CPU ısınır mı RAM'ler çok ısınır mı biraz daha açıklayıcı olursanız lütfen. Teşekkürler.
Hayır bir zararı olmaz. Bahsettiğiniz frekans değerleri için RAM'ler test ediliyor zaten. Onların çalışması gereken frekans değeri bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…