Çözüldü 2666MHz RAM'in yanına 2400MHz RAM takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emrealtn10

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Laptopumda 2666 MHz 8 GB DDR4 RAM vardı. Ben de bakmadan 2400 MHz 8 GB DDR4 Kingston RAM aldım, taksam sıkıntı olur mu? Yanma falan yaşar mıyım?

Dostum uyumlu olacağının garantisi veremem ben. Çünkü RAM'ler farklı frekans değerleri için farklı gecikme değerlerinde çalışıyor. Yani senin 2666Mhz olan RAM'in kendini 2400Mhz'e geçtiği zaman gecikme değeri değişebilir. Dene, olmazsa iade et. RAM konusunda paketten Dual almadıktan sonra kesin konuşamaz bence kimse :) .

İmkanınız varsa Ramlarin ikisinide aynı model marka kullanın derim. İlerleyen dönemlerde RAM konusunda kafanız rahat olur. Sıkıntı yapar ya da yapmaz demek zor bir konu bence Ramlar için. Elinizde ramlar bulunuyosa deneyebilirsiniz tak çalıştır parçalar, sisteme zarar vereceğini sanmam. Laptop ramları hakkında daha bilgili arkadaşlar vardır, onların geri dönüşlerinide bekleyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı