27.000 TL'ye toplanan sistem nasıl?

Bütçe
20000-27000₺

pixelmaster

Kilopat
Daha fazla  
Sıfırdan sistem topluyorum ve almak için acelem bulunmamakta. Genel olarak oyun oynayacağım ve hobi olarak stable diffusion ile uğraşıyorum.
Aşağıdaki sistem için ne düşünüyorsunuz?
Benzer fiyatlara daha iyi alternatifleriniz mevcut mu?
Sistem toplamak için beklemeli miyim?

Screenshot 2023-10-20 at 00.43.59.png

13400F olsa neyse ama mantikli degil kardesim, 16 GB VRAM olsa da.

13400F olsa neyse ama mantikli degil kardesim, 16 GB VRAM olsa da.

Attığınız sistem ddr5 ve daha iyi bir işlemciye sahip, daha yeni olmakla beraber işlemci fanı ve ssd ile 2000 lira kadar ekstra masraf yapacağım. Ekran kartının vrami de cabası. Ddr 5 bellek ve işlemci farkına değer mi sizce? Gündelik kullanımda ne gibi bir farkını hissederim?

Attığınız sistem DDR5 ve daha iyi bir işlemciye sahip, daha yeni olmakla beraber işlemci fanı ve SSD ile 2000 lira kadar ekstra masraf yapacağım. Ekran kartının VRAM'i de cabası. DDR 5 bellek ve işlemci farkına değer mi sizce? Gündelik kullanımda ne gibi bir farkını hissederim?

SSD en ucuz 1TB yapilabilir... Sogutucu 224 XTS yeter ama stok fanla geliyor, sonradan da alinabilir.

Erkenden AM5 gecmek mantikli. Yaninda da DDR5..

2 3 yıl belki sorun yaşamadan gidersin. İşlemci 13. nesil olsa iyi olurdu F serisi bir de en kötü seri yapabiliyor iseniz normal yapin F serisinden daha iyi ama k kf en iyileri imkanınız varsa k kf yapin anakarta 4slotlu olanı seçersen iyi olur RAM desteği yaparsın. Ben 1 yıl önce aldim 29 k ya 13. nesil i5 13600KF Z690-A anakart INNO3D 3060 Ti 3X twnis OC. 32 GB RAM 240 ML sıvı soğutucu 1 TB SSD (3500-3000) o zamanlar 4000 serisi yeni çıkmaya başlamıştı ben de hata yaptim i7 13.kf si 27 k di ucuzlar diye bekledim adamlar zam yapip i7 kaldirinca mecbur i5 kaldim o yüzden ala biliyor iseniz erkenden alin.

Burada emin olamadığım nokta DDR5'in gerçekten bu kadar kritik olup olmadığı.

Her zaman yeni teknoloji iyidir. DDR5'e geçin derim yukarıda arkadaşın biri 7500Fli sistem atmış onu alım derim çok daha ileriye dönük olur. Hem AM5 soket hem de DDR5 RAM. Yerinizde olsam onu alırdım depolama kısmında 500 GB M.2 SSD'ye Windows kurup kalan uygulamaları 1 TB'lik HDD'ye kurabilirsiniz. Fana gelecek olursak mutlaka hava ya da sıvı soğutma taktırın stok fan soğutamaz o işlemciyi.

Attığınız sistemdeki işlemci eski artık 14. nesil çıktı neredeyse halen 12 olan sistemler var. 8 GB vramde sizi üzmez. Çoğu konuda yetecektir. Bu forumda incelemeleri vardı sanırsam onlara bakın derim.

Her zaman yeni teknoloji iyidir. DDR5'e geçin derim yukarıda arkadaşın biri 7500FLI sistem atmış onu alım derim çok daha ileriye dönük olur. Hem AM5 soket hem de DDR5 RAM. Yerinizde olsam onu alırdım depolama kısmında 500 GB M.2 SSD'ye Windows kurup kalan uygulamaları 1 TB'lik HDD'ye kurabilirsiniz. Fana gelecek olursak mutlaka hava ya da sıvı soğutma taktırın stok fan soğutamaz o işlemciyi.

Attığınız sistemdeki işlemci eski artık 14. nesil çıktı neredeyse halen 12 olan sistemler var. 8 GB VRAM'de sizi üzmez. Çoğu konuda yetecektir. Bu forumda incelemeleri vardı sanırsam onlara bakın derim.

HDD kurmak çok mantıksız hocam 1 TB'lik M.2 alsın yeter fotoğraf videoları vs olacaksa HDD alir oyunlari M.2 SSD'ye kurar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı