27.000 TL'ye toplanan sistem nasıl?

Bütçe
20000-27000₺
HDD kurmak çok mantıksız hocam 1 TB'lik M.2 alsın yeter fotoğraf videoları vs olacaksa HDD alir oyunlari M.2 SSD'ye kurar.

Arkadaş ek masraf çıkacağını söylemiş bu yüzden HDD dedim. Yoksa dediğiniz gibi M.2 SSD'de mantıklı.

İşlemcisi arasında dağlar var ama 4060 Ti 16 GB da fazla yani 4060 Ti 8 GB'ta biraz az 2K daha verip bu sistem alınmaz İşlemcisi gereksiz DDR5'te Max 10 FPS fark ediyor günümüzde

Arkadaş ek masraf çıkacağını söylemiş bu yüzden HDD dedim. Yoksa dediğiniz gibi M.2 SSD'de mantıklı.
Haklısın ama bu fiyat gene saçma kaliyor
Burada emin olamadığım nokta ddr5 in gerçekten bu kadar kritik olup olmadığı.
Kritik değil ya max 10 fps farkediyor

Fiyat hakkın da daha uyguna bulabilir misin, bilmem. Ama, işlemcini 13600K veya dengini tavsiye ederim. Sebebi; yeni nesil oyunlar (özellikle rekabetçi) çok fazla işlemci gücü istiyor. Escape From Tarkov mesela. Ekran kartın 1440P ve 1080P de gayet iş görür. FG, DLSS 3 vs. İyi. Umarım gönlünce olur.

Intel olsun takintiniz yoksa bence ddr5 amd sistem toplayın. 7500f çok güçlü bir işlemci ve birkaç yıl sonra işlemci upgradeı yapmak isterseniz de çok sorun olmaz. Ama bu toplanan sistemde ekran kartı dışında upgrade imkanınız yok.
Açıkçası ben ddr5 sistem için gpudan biraz feragat edebilirdim. 4060 ti & 12400f yerine 4060 & 7500f daha uzun ömürlü ve performanslı olur diye düşünüyorum

13600k almalısın başkası kurtarmiyor arastirdim

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-10-22-13-08-42-157_com.android.chrome.jpg
    73,6 KB · Görüntüleme: 36
Ekran kartı 4060ti olduğu için zaten sistem yetersiz geldiğinde işlemci ve ekran kartını her halükarda değiştireceğim. Zaten giriş seviyesi bir anakart olduğu için ve alternatifinde de giriş seviyesi bir anakart bulunduğu için çok bir masraf olarak görmüyorum ram ve anakartı. Verilerimin saklanması önemli olduğu için uzun süre sorun çıkarmayacak bir ssd ekledim. Sistemi bu hali ile satın aldım. Şu anlık herhangi bir problem görünmüyor. Darboğaz söz konusu değil. Test ettiğim hiçbir oyunda 1080p de problem yaşamadım ve en yüksek grafiklerde açıyorum. 16gb bellek de stable diffusionda fazlasıyla işime yarıyor. Yorum yapan herkese teşekkür ederim. Bu yorumu da gelecekte konuyu görecek insanlar için not olarak bırakayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…