27" 2K monitör tavsiyesi

Arkadaşlar selam. Yeni sistem topladıktan sonra monitörümü değiştirme kararı aldım. Şu anda AOC C24G2u 23.6" 165Hz 1ms modelini kullanıyorum. Monitörden herhangi bir şikayetim yok yalnız 27" 2K monitöre geçmek istiyorum. Bütçe 3K-4K arası. Tercihen 144Hz. Ek olarak kullanan veya ürün hakkında bilgisi olan varsa Mateview GT 27 önerir misiniz? Huawei Mateview Gt 27" Monitör Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

Bahsettiğiniz monitörün tepki süresi 4MS , fakat IPS Panel olması sebebiyle görüntü daha net olacaktır. Fakat ben yine de 1MS Olması Sebebiyle bu ürünü tavsiye ederim. : Samsung Odyssey G5 27 inç QHD 2K 1 ms 144 Hz Freesync HDR 10 1000 R Kavisli VA Gaming Monitör : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Alternatif : https://www.amazon.com.tr/MSI-Optix...ocphy=1012782&hvtargid=pla-879945492390&psc=1

Son düzenleme:

O bütçede 1440p monitör önermiyorum. Çıkabiliyorsanız bunlar daha mantıklı. LG olan belirli bir süre 4K'dan satılıyordu. Panelleri çok daha iyidir.
Fiyat olarak ikisi aynı olduğu için istediğinizi seçebilirsiniz.
Bahsettiğiniz monitörün tepki süresi 4MS , O Sebeple bu ürünü tavsiye ederim. : Samsung Odyssey G5 27 inç QHD 2K 1 ms 144 Hz Freesync HDR 10 1000 R Kavisli VA Gaming Monitör : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Bu ürünü kullandınız mı ? Niye herkes VA panel tavsiye ediyor anlamıyorum. Fazla ghosting'leri var ve gecikme süreleri IPS'lere göre daha yüksek. Renk paletleri daha kötü. Tek artıları kavisli olmaları ki artı bile sayılmaz sadece tercih.

Hayır kullanmadım, tavsiye ettiğiniz ürünler kesinlikle daha iyi ürünler. Fakat fiyat olarak arkadaşın bütçesine uyum sağlamıyor. O Sebeple bütçeye uyum sağlaması açısından kaliteden feragaat etmek kaçınılmaz olacaktır.

Bu dediğinizde haklısınız. Fakat yine de VA panel ucuz ürün alınmaz. VA tercih edilecekse Odyssey G7-G9 gibi ürünler tercih edinilmeli. Yoksa çok fazla ghosting oluyor. Gecikme süreleri de yüksek oluyor. G5-G3 modelleri rakiplerine göre kötü ürünler.

Bahsettiğiniz gibi bütçe kısıtlı olunca bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor. Bu durumda Hz den veya 2k olmasından kısmak istemiyorum hocam. 1080p tatsız gelmeye başladı çünkü.

Bahsettiğiniz gibi bütçe kısıtlı olunca bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor. Bu durumda Hz den veya 2k olmasından kısmak istemiyorum hocam. 1080p tatsız gelmeye başladı çünkü.
4K altı hatta 4.5K altı monitörlerde 1440p olup da düzgün panele sahip ürün neredeyse yok.
1080p ile 1440p arasında kesinlikle gözle görülür fark var. Fakat oyun oynamak için bir monitör alacaksanız mecburen attığım modeller gibi ürünlere bakmanız lazım. Yoksa kalitesiz olduğunu hissedeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…