27 inç flat ekran alınır mı?

Buvtez

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Curved monitör almayı düşünüyordum ama IPS varken VA'yı elemek istemedim. Sırf Curved olduğu için ama korkuyorum da her türlü oyunu oynasam da yoğunlukla GPS Online oynuyorum özellikle kullananlar var mı alışabilinecek bir boyut mu sağı solu takip etmekte zorlanır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuana kadar hep curved kullandıysanız alışmakta problem yaşayabilirsiniz. Boyut olarak da takip ederken sağa sola sürekli bakmak istemiyorsanız monitörü biraz geriden koyarsanız muhtemelen tamamını rahat görürsünüz.

Şuana kadar hep curved kullandıysanız alışmakta problem yaşayabilirsiniz. Boyut olarak da takip ederken sağa sola sürekli bakmak istemiyorsanız monitörü biraz geriden koyarsanız muhtemelen tamamını rahat görürsünüz.
Aslında daha önce konsol kullandım tv de oynuyordum ilk kez pc alacağım curved hikayeli oyunlarda felan daha güzel geliyor gözüme bir de görünüşü çok iyi ama sırf bu yüzden de ipsten vazgeçmek aptallık olur gibime geliyor
Curved olan 1 ms 165 hz
İps flat olan ise 0.5 ms 270 hz

@Buvtez Açıkçası ben olsam flat olanı tercih ederim. Çok daha avantajlı görünüyor.

Ben de 32 inç IPS panel kullanıyorum 2K. Valla kardeşimin Samsung VA panel curved oyuncu monitöründe çalışayım dedim. Renkleri görünce iyi ki VA panel almamışım dedim. IPS panel olup oyuncu monitörü olarak da çok güzel performans modeller markalar var. İleride ben de belki Curved VA panele nazaran 2K 3K frak verip IPS olan bir oyuncu monitörü alırım.

Ben de 32 inç IPS panel kullanıyorum 2K. Valla kardeşimin Samsung VA panel curved oyuncu monitöründe çalışayım dedim. Renkleri görünce iyi ki VA panel almamışım dedim. IPS panel olup oyuncu monitörü olarak da çok güzel performans modeller markalar var. İleride ben de belki Curved VA panele nazaran 2K 3K frak verip IPS olan bir oyuncu monitörü alırım.
Peki 32 inç de oyun oynuyorsanız zorluk yaşadınız mı benim monitörle aramda 65 cm gibi bir mesafe olacak fps online oynarken zorlanır mıyım diye korkuyorum

Peki 32 inç de oyun oynuyorsanız zorluk yaşadınız mı benim monitörle aramda 65 cm gibi bir mesafe olacak fps online oynarken zorlanır mıyım diye korkuyorum
Benim de mesafem 65-70 cm falan. Metreyle ölçtüm valla :D Alışıyorsun bir süre sonra. Ama tabi gözleri her IPS gibi mahvediyor bir süre sonra. Gözyaşı damlası verdi doktor. İdare ediyoruz işte. Bizdeki mesleki deformasyon.

32 inç alıyorsn da 2K olmak zorunda. Yoksa bulanık bir ekranla karşı karşıya kalırsın valla.

Hocam 65 cm mesafe varsa büyüklük sıkıntı olmaz , IPS flat olanı öneririm. Bu arada markaları nedir ?
Va curved olan asus xg27wq
İps olan asus xg27aqm
Benim de mesafem 65-70 cm falan. Metreyle ölçtüm valla :D Alışıyorsun bir süre sonra. Ama tabi gözleri her IPS gibi mahvediyor bir süre sonra. Gözyaşı damlası verdi doktor. İdare ediyoruz işte. Bizdeki mesleki deformasyon.

32 inç alıyorsn da 2K olmak zorunda. Yoksa bulanık bir ekranla karşı karşıya kalırsın valla.
Benim gözümde miyop var ben ameliyat olacağım yakın zamanda gözlükten kurtulmak için
İps gözü bu kadar rahatsız ediyor mu bu pc yi sadece oyun için kullanacağım

Her ışık kaynağı gözü yorar. Ama rahatsız olmak kişiden kişiye değişir.

IPS renk kalitesi ve ekranın görünüş açıları konusunda en iyi tercihtir. Oyunlarda da tercih edilmesi güzel seçenek olur. Yani hep rekabetçi oynamayacaksan eğer konulu oyunlardan zevk alırsın oynarken. ama ıps daha pahalı bir seçenek olduğu için genelde VA ve TN ekranlar çok daha ucuz olduğundan da tercihe dilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı