27 inç monitöre kaç cm masa gider?

mebu111

Centipat
Daha fazla  
27 inç monitör alıyorum. Kaç cm masa almam lazım? Hiç almadım, pek anlamam. Kendimiz yaptıracağımız için nasıl bir masa yaptırmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece PC için kullanacaksanız ve tek monitör koyacaksanız 140 cm boyunda bir masa yeterli olacaktır (kasanın yerde olması şartıyla). Koyacağınız alan müsaitse L masa yaptırabilirsiniz. Böylece hem çalışma masası olarak kullanabilirsiniz hem de ilerde monitör, aksesuar vs eklerseniz yeriniz olur.

Uzunluktan ziyade eni daha önemli, 27" monitör olduğundan biraz daha uzaktan bakmak daha sağlıklı olur. En az 60-65cm olmalı eni, uzunluk size kalmış ama en kötü 140-160cm civarı olursa iyi olur. Ben 160 a 65 lik masa kullanıyorum, hem çift monitör hem kasayı alabiliyor, ileride çift monitör düşünceniz var ise uzunluğu da ona göre hesaba katmak lazım. Kasayı üste koymayacaksanız gerek yok tabii.

L masa yaptıramam kasa yerde olacak ve tek masa ama 140 cm çok değil mi sizce bilmiyorum ben tam çok boş olmasını istemem masanın sizin monitör kaç inç?

L masa yaptıramam kasa yerde olacak ve tek masa ama 140 cm çok değil mi sizce bilmiyorum ben tam çok boş olmasını istemem masanın sizin monitör kaç inç?
Ben de 27" monitör kullanıyorum. Bunun yanında kulaklık standı, 2 adet lego, harici hoparlör ve Philips Hue aydınlatma bulunuyor. Geçen aya kadar 27" (yatay) ve 24.5" (dikey) olmak üzere çift monitör kullanıyordum. Alan yeterli geliyordu ama masa çok kalabalık oluyordu, bu sebeple tek monitör kullanmaya başladım. Monitör kolu kullanılırsa bir nebze olsun rahatlar diye düşünüyordum. (Masam 140 cm)

Masanıza aksesuar koymayı seviyorsanız ve ilerde çift monitör kullanmak gibi bir planınız varsa 140 cm biraz küçük bile gelebiliyor.

Yok çidt monitör almayacağım ve aksesuar olmkycal sadece yukarıda mouse klavye ve monitör olacak yani.

Yok çidt monitör almayacağım ve aksesuar olmkycal sadece yukarıda mouse klavye ve monitör olacak yani.
O halde 100-120cm gibi bir masa da yeterli olur.

Referans olması açısından kendi masamın düzeni bu şekilde. Kahverengi masa 140x60cm boyutlarında. Ek olarak yandaki siyah çalışma masam da 200x60 cm boyutlarında.

Dosya Ekleri

• 20250402_020812.jpg
    345,2 KB · Görüntüleme: 58
110x50 bozarmı hocam ne diyosum.

O halde 100-120cm gibi bir masa da yeterli olur.

Referans olması açısından kendi masamın düzeni bu şekilde. Kahverengi masa 140x60cm boyutlarında. Ek olarak yandaki siyah çalışma masam da 200x60 cm boyutlarında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…