27" IPS Monitör Tavsiyesi

orhan yıldız

Kilopat
Daha fazla  
ASUS B550-A Pro.
Ryzen 5 5600X.
Phantom D 6600XT.
CL 16 8GB*2X 3600MHz.
Samsumg 970 EVO Plus 500GB.
İçeren yeni topladığım sistemime 27" En azından 144Hz ve üstü IPS Düz panel Griden griye gerçek tepkime süresi 1Ms ve altı, Pivot özelliği bulunan Monitör arıyorum.
Genel olarak 3.000₺ bandlarına ve biraz üzerinde bulunuyorlar paramızı boşa harcatmayacak uzun yıllar kullanabileceğimiz bir tavsiye olmasını istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim, Böylelikle sistemin son parçasını da almış oluyoruz geriye ekipmanları birleştirip ufak ayarları yapma kısmı kalacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
@DarkReader Karşılaştırma linkindeki diğer alternatiflere ne demeli Tamam hepsi 500₺ daha pahalıda almışken iyi bir şey olsun. Sadece pivotluk da takılıyorlarsa yukarı aşağı öne arkaya dönmesi yeterlidir.

@DarkReader Karşılaştırma linkindeki diğer alternatiflere ne demeli Tamam hepsi 500₺ daha pahalıda almışken iyi bir şey olsun. Sadece pivotluk da takılıyorlarsa yukarı aşağı öne arkaya dönmesi yeterlidir.
27GL650F-B gecikme kötü ve siyah tekdüzeliği kötü. 27GN650-B gecikme olarak iyi ama onun da ışık sızması veya kötü siyah tekdüzeliği gibi sorunları var. XG2705-2 daha ortalama bir siyah tekdüzeliği sunuyor, M27F de aynı şekil. M27F gamut olarak bariz daha iyi ama.
XG2705-2 için test bulamadım, G27F ile M27F arasındaki fark hoparlör. XG2705-2' nin görsellerini forumdan görmüştüm ama bulamadım şimdi.

Son düzenleme:
27" 1080P olan MSI OPTIX MAG274R kullanıyorum. Önceden 24" kullanırken yüksekliği ayarlanabilir stand çok işime yararken 27" monitörde pek bir gereği olmadı bana.
Bu arada ayrıntılı incelemelere bakarsanız hemen hemen bütün monitörlerin en düşük tepki süresi modunda 2-5 MS GTG tepki süresinde olduğunu görürsün. Üstelik bunların çoğu en düşük tepki süresinde aşırı overshoot oluşturduğundan bu görüntüye katlanamıyorsunuz. Önemli olan ideal overshoot değerine sahip olabildiğince az tepki süresine sahip olmak. Bunlarla birlikte giriş gecikmesi de düşük olmalı.
Ölçüm sonucu 2 MS piksel tepki süreli 12 MS giriş gecikmeli monitör mü yoksa 3 MS piksel tepki süreli 6 MS giriş gecikmeli monitör mü daha hızlı veya tepkiseldir.
Firmaların teknik değerlerine değil de test ile ölçülmüş incelemelere bakın.
Daha iyi renk gamutu için 6 BIT + FRC ile 8 BIT monitör yerine doğal 8 BIT veya 8 BIT + FRC ile 10 BIT olan monitörler tercih edilmeli.

@Teacher80 @DarkReader Hangi monitörü alayım View Sonic XG2705 Mi?
oyun olarak MMORPG oynuyorum. Tepkime önemli ama shooter bir oyun kadar değil. Uzun solukluk mesela 5-7 yıl kullanırım monitörü diyorum diğer ekimanlarda hep en iyilerinden (1080P Günümüz en ağır oyunlarında en azında 144FPS garanti çoğunda daha yüksek alırız, Bu performansı bize taddıracak ekipman ise iyi bir monitör) ilerde işlemci ekran kartı güncellenir monitör ve yan ekipmanlar aynı kalır. Buna göre son tavsiyenizi verirseniz çok memnun olurum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı