27" monitör önerisi

alp132

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 2 monitör arasında kararsız kaldım, sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
Ayrıca farklı monitör önerileriniz var ise yorumlarda alabilirim. Daha çok rekabetçi oyunlar oynadığım için 240Hz tercih ettim. 2K 144 Hz'de düşünüyorum aslında fakat rekabetçi oyunları 2K oynamadığım için rahatsız edebileceğini düşünüyorum. Bu arada 27" 1080P olması beni rahatsız eder mi piksel sayar mıyım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen ekran kartı 1080P'de tam kullanımda olmadığından 160FPS üstüne zor çıkılabiliyor böyle durumlar olmaması için 2K 144Hz öneririm. 27 veya 32" tercih edilebilir 2K'da.

Ekran kartım GTX 1080 CS:GO ve LOL gibi oyunlarda genelde 200FPS üstüne rahat şekilde çıkıyorum bu yüzden tercih ettim.

2K monitör düşünürsen farklı bir önerim var. Geçmişte Asus PG278Q (TN) ve Asus PG279Q (IPS) modellerini uzun süre kullandım. Sonra 10 bit renk derinliğine sahip bir monitöre geçmem gerekti, geçen Kasım ayında 3 tane LG 27GL850 modelinden satın aldım. İnanılmaz derecede memnunum, PG279Q'dan bile fazla memnun olduğumu söyleyebilirim. Bu bütçelere çıkabiliyorsan düşünebilirsin. Input lag'i de oldukça düşük, çoğu kişi panel yenileme hızına bakarken bunu gözden kaçırıyor ama aslında panel yenileme hızından da fazla bir etkisi oluyor.

Not: yazımı okudum da benden pazarlamacı olabilirmiş. 🤣

Son düzenleme:
2K monitör düşünürsen farklı bir önerim var. Geçmişte Asus PG278Q (TN) ve Asus PG279Q (IPS) modellerini uzun süre kullandım. Sonra 10 bit renk derinliğine sahip bir monitöre geçmem gerekti, geçen Kasım ayında 3 tane LG 27GL850 modelinden satın aldım. İnanılmaz derecede memnunum, PG279Q'dan bile fazla memnun olduğumu söyleyebilirim. Bu bütçelere çıkabiliyorsan düşünebilirsin. Input lag'i de oldukça düşük, çoğu kişi panel yenileme hızına bakarken bunu gözden kaçırıyor ama aslında panel yenileme hızından da fazla bir etkisi oluyor.

Olmaz senden pazarlamacı 🙂 İyi bayramlar bu arada Bende LC27HG70 Kullanıyorum Link arada o kadar fark yok fiyatı daha uygun. Arkadaş oyun için 1K düşünüyor bende sizin gibi 10Bit kullandıktan sonra tekrar daha düşük bir monitör kullanacağımı sanmıyorum.

Bu monitörü alıcaktım aslında başta sonra 240hz karar verdim. Bir çok yerde 2k monitörde 1080pye alıp oynamak rahatsız edeceğinden bahsetmişler. Yani ben csgoyu 1280x1024 oynuyorum mesela 2k da sorun yaşayacağımı belirttikleri için vazgeçtim açıkcası. Genelde rekabetçi oyunlar 2k çözünürlükte oynanmıyor mesela, ben 2k yı ara sıra gireceğim gta5 veya ac origins gibi oyunlarda keyifle oynamak için düşünüyordum ama ağırlıkla oynadığım oyunlar daha rekabetçi olanlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı