27'' monitörden 24'' monitöre geçilmeli mi?

Eriksen

Hectopat
Yer
Danimarka,Kopenhag
Arkadaşlar merhaba yeni bir monitör almayı düşünüyorum. Hz yükseltmek için ama aklımda kalan bir soru var. Genelde rekabetçi oyunlar oynuyorum fakat hikayeli oyunları da oynuyorum. 27 inç birazcık büyük gibi hissetiriyor. Yani benim masam büyük olmadığı için yakın bakmak durumundayım ve bu da uzun kullanımda göz ağrısı yapıyor. Ama 24'e düşersemde pişman olacakmışım gibi bir his var. Sizce ne yapmalıyım? 24'e düşersem pişman olur muyum yoksa hemen hemen aynı mı olur?

Hocam genellikle rekabetçi oyunlar oynadığınıza göre bence geçilebilir.

Evde 27, ofiste 24 inç monitör kullanıyorum. Büyük sıkıntı olmasa da kesinlikle fark ediyor. Özellikle bir şeyler izlerken. Tavsiyem geçmeyin, monitörü bir tık daha uzağa konumlandırarak daha uzaktan bakmaya çalışın.

27'den 24'e düşünce ister istemez bir fark hissedeceksiniz. Fakat rekabetçi oyunlarda her zaman 24 tavsiye ederler. Hz yükseltmesi yapacaksanız rekabetçi oyunlarda da daha fazla performans için geçilebilir. Zaten masanız küçükmüş ve yakın mesafeden biraz büyük gibi hissettiriyormuş bu yüzden 24 inç'e geçmek daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Tabii ki de film izlerken farkını hissedeceksiniz ama değer gibime geliyor.

Dahada önemlisi Hz yükseltmesi yaparken o Hz değerlerini alabilmek. Ekran kartı ve işlemcin istediğin Hz değerlerini veriyorsa geç yoksa hiç bir anlamı kalmayacak.

Bilmiyorum hocam 27 inçte gerçekten video vs izlemek çok keyifli oluyor ama işte yakın olduğu için 24'e daha yakın gibiyim sanırım mağazadan gidip gözümle farkı bir görmem gerekecek.

Evet hocam sistemim yeterli FPS'i sağlıyor yüksek Hz için.

24'e daha yakın gibiyim sanırım mağazadan gidip gözümle farkı bir görmem gerekecek
Gidince mağazaya gözüne çok küçük gelecek. Tavsiyem evdeki mesafe kadar yakına geçmen aksi halde mağazada bakarken 34 bile bazen küçük hissettiriyor.

Peki hocam 24 de 27'ye göre oyunlarda vs objeler daha minik gözüküyor diye duymuştum o doğru mudur çünkü 27 de gerçekten büyük ve net görüyorum 24'te nasıl olur ki.

Peki hocam 24 de 27'ye göre oyunlarda vs objeler daha minik gözüküyor diye duymuştum o doğru mudur çünkü 27 de gerçekten büyük ve net görüyorum 24'te nasıl olur ki.
Ekrana sığdırılan her şey aynı oranda küçülür tabikide. Ama FPS artışıyla kare hızındaki netlik artacak buda açığı kapatır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…