Sistem olarak şuanda bile yüksek performans alıyorum 13600K 5.6 GHz'de overclocklu CL 16 3800 MHz Ramlerim var. 2K da Fpsden ziyade giriş gecikmesi önemli, Oynadığım PUBGde ise zaten her şey very low da ekran kartı kullanımı işlemciye göre çok düşük oluyor.2560x1440 çözünürlük artık yavaş yavaş kıvama gelmeye başladı. Ekran kartı işlemci geliştirmesi yapacağından dolayı 1440p 360 Hz'den yüksek verim alabilirsin. FPS oyunlarında genelde düşük çözünürlük tercih edilir 1280x960 gibi ama ben buna çok katılmıyorum. Oyunun görüş açısı 16:9'a uygun olacak şekilde yapılmış o yüzden 1080p veya 1440p daha doğru geliyor bana. Shroud mesela 1440p'nin daha iyi olduğunu düşünüyor:
Dolayısıyla bu monitörlerden birini alacaksan (ben olsam MSI modeli tercih ederdim.) 1440p kullanman daha doğru olacaktır.
OLED konusuna gelecek olursak, bahsedildiği gibi birtakım kısıtlamaları var. Bunun yanında inanılmaz iyi kontrast ve renk sunuyor. Ghosting denen olay tamamen sona ermiş durumda, gecikme gerçekten de 1ms'in altında. Eğer dediğin gibi uzun süreli kullanımlarda sıkıntı yaşama ihtimalin varsa şimdilik sadece oyun monitörü olarak OLED alıp iş için farklı monitör düşünebilir veya OLED konusunu teknoloji biraz daha gelişene kadar askıya alabilirsin. Ayrıca fiyat performans olarak şu monitörü de düşünebilirsin:
Samsung Odyssey OLED G6 27" LS27DG602SUXUF (S27DG602) Monitör
Samsung Odyssey OLED G6 27" LS27DG602SUXUF (S27DG602) Monitör S27DG602SU detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com 
Fiyatı zaman zaman 24 binlere düşebiliyor. Artan bütçe sayesinde elindeki monitörü elden çıkarmaktan vazgeçebilirsin eğer öyle bir planın varsa. İki monitörle devam edebilirsin bu şekilde.
Bu arada MPG model yerine MAG 271QPX modelini öneririm. Tamamen aynı monitör tek farkı RGB aydınlatma. Zaten MPG olanı hiçbir yerde stokta gözükmüyor.
Daha ucuz bir monitör alıp iki monitör kullanmak uymaz mı sana?Sistem olarak şuanda bile yüksek performans alıyorum 13600K 5.6 GHz'de overclocklu CL 16 3800 MHz Ramlerim var. 2K da Fpsden ziyade giriş gecikmesi önemli, Oynadığım PUBGde ise zaten her şey very low da ekran kartı kullanımı işlemciye göre çok düşük oluyor.
271QPX ekledim listede var birebir aynı panel sadece RGB farkından dolayı daha ucuz, DELL de çok iyi monitor rtingsde bir çok incelemede ödül almış aralarında büyük bir fark olmadığı sürece en uygun fiyatlı olanı alırım ikiside üzmez.
Erteleme konusunu şöyle düşünüyorum, Bir kaç aya düzeltebilecekleri problemler değil gibi zamanla tamamen stabil hale gelmesi 3-5 seneleri bulur gibi. En kötü şu senaryo olur benim için DELL yada MSI dan birini aldığımda, ekranla ilgili sorun yaşarsam 2-3 hafta en az yeni ürünü yollamaları stokta var mı yok mu derken 1 ayıda bulabiliyor geçebiliyor. O ara çok basit bir monitör de işimiz görür 21" gibi yeni monitor gelene kadar.
En azından teknolojiyi bu süreçde kullanıp yaşamış olurum diye düşünüyorum bakacağım artık, bazı alanlar çok memnun sıfır sıkıntı, bazıları ise aldığına pişman herkesin amacına kullanımına göre değişiyor.
Dostum ya şuanki XL2546K durur yada OLED geçerim gider baktım sorun oldu garantiye yollayıp yenisi gelene kadar da. Hemen ucuz 1-2k ya monitor alırım böyle kullanırım. Yada bir kaç sene beklemek gerekecek stabil hale ne zaman gelirse artık. Zaman kaybı yerine çift monitor olur, bakarsın 3 sene boyunca hiç sorunla karşılaşmayadabilirim. Ama monitorün 3-4 saatte bir kendini 10 dakika dinlenmeye alma durumu bir sorun.Daha ucuz bir monitör alıp iki monitör kullanmak uymaz mı sana?
Ben Dell i tercih ettim ve şu an diyorum ki ben monitör kullanmıyormuşum. 4 saatte bir 6 dakika kendini bakıma alıyor bu bir dezavantaj gibi görünse de 4 saatte 1 10 dakika mola vermek hemen hemen herkes tarafından uygun görülecektir sağlık açısından en azından.Arkadaşlar Selam, Elimde ki monitör Zowie BenQ XL2546K, bu iki monitörden birini almayı düşünüyorum;
Şimdi sizlere sormak istediğim 24"den 27" geçmek mantıklı mı hala çözünürlük olarak FPS oyunlarında 1728x1080p kullanıyorum monitörün içine çok fazla girmeden kullanıyorum. OLED'lerin Tepki süresi vb. CRT monitöre benzerliği ile övülüyor netliği vesaire.
MSI MPG 271QRX QD-OLED 26.5" 0.03 ms 2K Pivot 360 Hz
Dell Alienware AW2725DF 27" 0.03 ms OLED 2K Pivot 360 Hz
Sistemsel problemim yok 15. nesil intel işlemcileri bekliyorum CAMM2 Ramler ile kullanacağım çıktığında. MSI 4070 Gaming X kartım var, 5000 serisinde upgrade ederim muhtemelen.
27" de düşük çözünürlükte pikselleşme yada kötü görüntü gibi sorunla karşılaşır mıyım ilk kullanım amacım FPS oyunları için, Sonra Hikayeli oyunlar ve iş için kullanacağım. Daha önce kullanıp da tecrübesi olan arkadaşlardan net yorumlar bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
@Saint Lucia @304191
Bende Delli düşünüyorum rtings de bir çok rehberde daha başarılı ve ödül almış monitör. Size sormak istediğim MSI daki gibi burn-in için koruma ayarları mevcutmu? Evet aslında 4 saatte 6-10 dakika çalışırkende zaten 1 kahve molası gibi.Ben Dell i tercih ettim ve şu an diyorum ki ben monitör kullanmıyormuşum. 4 saatte bir 6 dakika kendini bakıma alıyor bu bir dezavantaj gibi görünse de 4 saatte 1 10 dakika mola vermek hemen hemen herkes tarafından uygun görülecektir sağlık açısından en azından.
Dostum ben detaylı araştırdım şuan hala teknoloji olarak tam oturmamış OLED ler belki zowieden devam ederim competitive oyunlar için 2566K alabilirim şuan vazgeçtim diyebilirim. Bir monitörle ekstra zaman harcayamam, sorunları ile bana şuanki TN panel gibi sorunsuz panel lazım ıvırı zıvırı beni aşıyor.Hocam ne yaptın Dell markasına geçtin mi ? Alınır mı monitör ? Bende almayı düşünüyorumda
Oyunun ortasında kendini dinlenmeye mi alıcak valorant oynarken bazen 9-10 saat oynuyorum oyunun ortasında yenilenmeye mi alıcak kendini?Ben Dell i tercih ettim ve şu an diyorum ki ben monitör kullanmıyormuşum. 4 saatte bir 6 dakika kendini bakıma alıyor bu bir dezavantaj gibi görünse de 4 saatte 1 10 dakika mola vermek hemen hemen herkes tarafından uygun görülecektir sağlık açısından en azından.
Hocam tak diye oyunun ortasındamı bakıma alıyor yoksa bir uyarı,süre falan veriyormu oyunun ortasında gitmesi hiçte hoş olmazBen Dell i tercih ettim ve şu an diyorum ki ben monitör kullanmıyormuşum. 4 saatte bir 6 dakika kendini bakıma alıyor bu bir dezavantaj gibi görünse de 4 saatte 1 10 dakika mola vermek hemen hemen herkes tarafından uygun görülecektir sağlık açısından en azından.
DF modeli var bende ilk aldıgım da 1 kez uyarı verdi daha bir daha vermedi. OSD menüsüne girip sağlık barına bakarak kendin yapıyorsun veya ekranı kapattığında otomatik yapıyor. Kapattığımda otomatik yaptığı için OSD menüsüne bile bakmıyorum artık.Hocam tak diye oyunun ortasındamı bakıma alıyor yoksa bir uyarı,süre falan veriyormu oyunun ortasında gitmesi hiçte hoş olmaz