27" QD-OLED Monitor Alınır mı?

Sistem olarak şuanda bile yüksek performans alıyorum 13600K 5.6 GHz'de overclocklu CL 16 3800 MHz Ramlerim var. 2K da Fpsden ziyade giriş gecikmesi önemli, Oynadığım PUBGde ise zaten her şey very low da ekran kartı kullanımı işlemciye göre çok düşük oluyor.

271QPX ekledim listede var birebir aynı panel sadece RGB farkından dolayı daha ucuz, DELL de çok iyi monitor rtingsde bir çok incelemede ödül almış aralarında büyük bir fark olmadığı sürece en uygun fiyatlı olanı alırım ikiside üzmez.

Erteleme konusunu şöyle düşünüyorum, Bir kaç aya düzeltebilecekleri problemler değil gibi zamanla tamamen stabil hale gelmesi 3-5 seneleri bulur gibi. En kötü şu senaryo olur benim için DELL yada MSI dan birini aldığımda, ekranla ilgili sorun yaşarsam 2-3 hafta en az yeni ürünü yollamaları stokta var mı yok mu derken 1 ayıda bulabiliyor geçebiliyor. O ara çok basit bir monitör de işimiz görür 21" gibi yeni monitor gelene kadar.

En azından teknolojiyi bu süreçde kullanıp yaşamış olurum diye düşünüyorum bakacağım artık, bazı alanlar çok memnun sıfır sıkıntı, bazıları ise aldığına pişman herkesin amacına kullanımına göre değişiyor.

Daha ucuz bir monitör alıp iki monitör kullanmak uymaz mı sana?

Daha ucuz bir monitör alıp iki monitör kullanmak uymaz mı sana?
Dostum ya şuanki XL2546K durur yada OLED geçerim gider baktım sorun oldu garantiye yollayıp yenisi gelene kadar da. Hemen ucuz 1-2k ya monitor alırım böyle kullanırım. Yada bir kaç sene beklemek gerekecek stabil hale ne zaman gelirse artık. Zaman kaybı yerine çift monitor olur, bakarsın 3 sene boyunca hiç sorunla karşılaşmayadabilirim. Ama monitorün 3-4 saatte bir kendini 10 dakika dinlenmeye alma durumu bir sorun.
@88602 Hocam Sizsiz olmuyor umarım görürsünüz.

Son düzenleme:
Ben Dell i tercih ettim ve şu an diyorum ki ben monitör kullanmıyormuşum. 4 saatte bir 6 dakika kendini bakıma alıyor bu bir dezavantaj gibi görünse de 4 saatte 1 10 dakika mola vermek hemen hemen herkes tarafından uygun görülecektir sağlık açısından en azından.

Bende Delli düşünüyorum rtings de bir çok rehberde daha başarılı ve ödül almış monitör. Size sormak istediğim MSI daki gibi burn-in için koruma ayarları mevcutmu? Evet aslında 4 saatte 6-10 dakika çalışırkende zaten 1 kahve molası gibi.

Fakat mantığım şu yönde en azından OLED tamamen stabil hale gelene kadar 3-4 Seneyi alır gibi. LCD de bu yaşanmıştı ilk çıktığında. O zamana kadar bu teknolojiyi kullanmak keyifli olabilir. Fakat bu ürünleri satmaya kalktığımızda problem yaşayacak gibi duruyor yada öyle bir teknoloji gelecek tamamen sorunsuz bizim ürünler elde kalacak gibi genel olarak DELL modeli ile biraz teknik bilgi beğenip beğenmediklerini yazabilirsen çok sevinirim.

Hocam ne yaptın Dell markasına geçtin mi ? Alınır mı monitör ? Bende almayı düşünüyorumda

Hocam ne yaptın Dell markasına geçtin mi ? Alınır mı monitör ? Bende almayı düşünüyorumda
Dostum ben detaylı araştırdım şuan hala teknoloji olarak tam oturmamış OLED ler belki zowieden devam ederim competitive oyunlar için 2566K alabilirim şuan vazgeçtim diyebilirim. Bir monitörle ekstra zaman harcayamam, sorunları ile bana şuanki TN panel gibi sorunsuz panel lazım ıvırı zıvırı beni aşıyor.

Arkadaşlar güncelleme yapmak istiyorum konuya diğer araştıran arkadaşlar içinde yardımcı olacaktır. Samsung LS27DG602SUXUF 27 İnch 360 Hertz OLED monitörünü satın aldım. BenQ XL2546K dan geçiş yaptım arasındaki fark dağlar kadar.

Yıllardır input lag problemim direkt çözüldü çok daha hızlı tepkiler, siyahlar tam siyah açı farketmeksizin. FPS oyunları için asla 27 inch sıcak bakmayan biri olarak. Aşırı derece rahatlattı büyümesi FPS oyunlarında vurmakta zorladığım rakipleri uçarken kaçarken vurmaya başladım test ediyorum.

Bakım kısmında Samsung zaten "Easy box settings" Windows görev çubuğu ve logo parlaklığını OSD menusunden düşükte tutuyor otomatik değişiyor. Panel bakımı var 4-5 saatte bir 10 dakika fakat ben unutuyorum 3-4 gündür 2-3 kere anca yapmışımdır. Tek monitör olarak kullanıyorum. 2 yıl olması lazım Samsung garanti süreci.

Ekran problemlerinden dolayı bir sorun olduğunda değişim sağlıyorlar. Sormak istediğim Garanti dışı süresince "ekran problemi" yaşarsak değişim oluyor değil mi? Ondan sonrası muhtemelen firmayı ilgilendirmez.

Zaten OLED'in yapısı gereği LCD yada LED paneller gibi uzun vadeli ürünler değil Sitesine 7 yıl yaşam ömrü yazmış. 3-4 sene beklesekte çok büyük bir teknoloji geliştirilmediği sürece. Aynı böyle yazılımsal uyuglamalar ve OSD menusunde korumaya yönelik ayarlar ile kullanmaya devam edeceğiz. Memnuniyet kısmında 10/10 bayıldım diyebilirim.

Son düzenleme:
Oyunun ortasında kendini dinlenmeye mi alıcak valorant oynarken bazen 9-10 saat oynuyorum oyunun ortasında yenilenmeye mi alıcak kendini?

Hocam tak diye oyunun ortasındamı bakıma alıyor yoksa bir uyarı,süre falan veriyormu oyunun ortasında gitmesi hiçte hoş olmaz

Hocam tak diye oyunun ortasındamı bakıma alıyor yoksa bir uyarı,süre falan veriyormu oyunun ortasında gitmesi hiçte hoş olmaz
DF modeli var bende ilk aldıgım da 1 kez uyarı verdi daha bir daha vermedi. OSD menüsüne girip sağlık barına bakarak kendin yapıyorsun veya ekranı kapattığında otomatik yapıyor. Kapattığımda otomatik yaptığı için OSD menüsüne bile bakmıyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…