2700 TL civarı bütçem var, aşağıdaki sistemi toplamayı düşünüyorum. CS:GO ağırlıklı, yeni çıkan oyunları da oynarım. Özellikle kasa, PSU ve monitörle ilgili tavsiye ve yorumlara açığım.
Ekran Kartı: Özel soğutmalı RX 480 olacak.
HDD: Elimde Seagate Barracuda 500 GB 7200 RPM var.
Monitör: İdarelik monitörüm var. 1 yıl içinde BenQ XL2411Z almayı düşünüyorum.
SSD: İlerde 120 GB ekleyeceğim.
RAM: 2133 mhz burada yoktu başka bir yerden alabilirim.
Elimdeki monitör LG L1750SQ ve VGA girişi var doğal olarak 10 yıllık monitör. Dediğim gibi sistemden kısmamak için bu monitörü 1 yıl dönüştürücüyle kullanıp BenQ ya geçeceğim. Dönüştürücüyle kullanmamın görüntü kalitesi dışında bir zararı olur mu?
Diğer konu güç kaynağı High Power yerine Seasonic S12II 80+ Plus Bronze 620W nasıl olur?
Tier 4 bütçe zorunlu bırakmadıkça alınmamalı denmiş. Aşağıdaki linke göre Tier 2 seviyesinde Türkiye'deki en uygun PSU gibi duruyor yorumları bekliyorum.
Seasonic markası varsa, gözünüz kapalı alabilirsiniz Sistem iyi olmuş. RAM hızını fazla kafaya takmayın, sisteme takınca 2133 Mhz hızda çalışacak. Eğer en ucuz RAM o ise alın. Eğer düzgün bir dönüştürücü kullanırsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız.
@Plyra Cevap için teşekkürler hocam. Son olarak bu ürünler için en uygun fiyatları aradım ayrı ayrı sitelerden. Anakart ve kasa hepsiburada, RAM ve PSU teknobiyotik, işlemci de sinerji de en uygun fiyatla satışta. Bu sitelerle ilgili genel bilginiz var mı, bu şekilde toplayarak sorun yaşamam umarım iyi sosyaller.