2700 TL sistem toplama

HHilmi

Kilopat
Seçim sonrası dolar çok fazla yerinden oynadı. Seçim gecesinden 4,5 kadar düştükten sonra sabaha karşı yeniden 4,7 oldu, sonra kısa bir süreliğine yeniden 4,5 olduktan sonra 4,6-4,7 arasında gidip gelmeye başladı ve hala da devam ediyor.

Doları bekleyelim, seçim gelsin, seçimden sonra bakalım gibi söylemleri çok duyuyorum, size tavsiyem, aslında tavsiyem değil söylemek istediğim bir cümle sadece doların bu hale gelmesi senelerini aldı ve düşmesi de senelerini, senelerini değilse bile az bir zamanda düşeceğini düşünmüyorum, o yüzden elimizdeki parayı max. bir şekilde kullanmamız gerekiyor.

Başlıkta da yazdığım gibi, o fiyatlar arasında bir sistem toplayalım diyorum sizin de yardımınızla.

EKRAN KARTI
Şu an piyasada parasını hak eden çok az ekran kartları mevcut, zaten stok tükenmesi yüzünden de (dolar yetmiyormuş gibi) fiyatları uçmuş bulunmakta. Bunlardan biri GALAX GEFORCE GTX1050 Tİ EX OC 4 GB 128BİT olduğunu düşünüyorum, tonla benchmark testlerinden alnının akı ile çıktı ve fiyatı mevcut ekran kartlarından iyi durumda, çeşitli siteleri gezip indirimleri gözden geçirirseniz göreceksiniz.

İŞLEMCİ
İşlemcilere gelecek olursak bu konuda sizden yardım almam gerektiğini düşünüyorum, çünkü gerçekten herhangi bir fikir yürütemiyorum mevcut işlemcilere karşı.
- i3 7100
- Ryzen 3 2200G
- Ryzen 3 1200
- İntel Kaby Lake G4600
- İntel Kaby Lake G4560
Orta segment sistemlerin canları olarak görülen işlemciler bunlar aralarında çok uçuk bir fark yok, fiyatları arasında da çok uçuk bir fark yok ama "fark" yok değil.

RAM
Fiyatı kısmak adına MHz düşürmeye gidilebilir, gidilmesinin mantıklı olduğunu savunuyorum çünkü elimizdeki bütçe kısıtlı ve ilerde Update edilebilir.

HARD DİSK
Zaten en çok kullanılan SEAGATE BARRACUDA 1TB 3.5" 7200 RP 210 MB/S 64 CACHE SATA3 şu anda bunun değiştirileceğini düşünmüyorum.

KASA
Kasa hakkında da yorum yapabilecek bir fikrim yok bunu da sizin yardımınızla karar vereceğim.

ANAKART
Aslında ileri zamanlar için en önemli donanımlardan bir tanesi, RAM MHz ve İşlemci ile uyumlu olan anakartlar seçmek doğru olur diye düşünüyorum.
Anakartlar hakkında yorum yaparım ama ne kadar doğru ne kadar yanlış olur orasını bilemeyeceğim.

Asrock H110m-dvs ve Asrock H110m-dgs r3 Intel H110 2133 MHz DDR4 (SOKETLERİ DEĞİŞİKLİK GÖSTERİR) bunları biliyorum. Bu konuda da sizden yardım alsam iyi olacak.

Yardım alacağım bilgiler dışında umarım yardımcı olmuşumdur, olmuşsam ne mutlu sizde bana yardım ederseniz sevinirim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı