2700X boşta 55 derece

JrQuestaTR

Centipat
Anakartım ASUS B450M TUF Gaming, işlemcim AMD Ryzen 7 2700X 4GHz'de çalışıyor. Boşta %5-7 arası geziyor sisteme sentetik yük bindirdiğimde işlemci 105 dereceye kadar çıkıyor 5 dakika içinde. 2x120mm Xigmatek AIO sıvı soğutma takılı işlemciye. Herhangi bir bilgi lazımsa yazabilirim. Bu sıcaklıklar bu konfigrasyona göre normal mi, soğutucuyu yükseltmeli miyim ya da soğutmamda bir sorun mu var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sentetik yük altında değilde oyun oynarken değerler nasıl oluyor söylerseniz daha sağlıklı olur. Çünkü oyun oynarken hiçbir zaman %100 işlemci kullanılmaz. Eğer kullanılırsa zaten darboğaz oluşur. Benim 2600 oyun oynarken 55 derece civarlarında geziyor stok soğutma ile. Boştayken 40 civarında oluyor.

Kesinlikle normal degil aynı işlemciye sahibim oyunlarda stock sogutucusuyla 50-65 arasi alıyorum FurMark 1024P burn testde 5 dakika sonunda 57 derece oluyor. (FurMark tam ayırt edici örnek degil ama yine de bir fikir verebilir sana) Soğutma sistemini gözden geçirmeni öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı