2700x Isınma Sorunu

Cruel06

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2018
Mesajlar
72
Binbir emekle iyi kötü bir sistem topladım. Ne yaptıysam işlemcinin ısı sorununa çözüm bulamadım. Macun yeniledim, Windows'u sıfırladım boştaki derece 40'ın altına düşmüyor, 50 dereceden 40'a iniyor ve tekrar 50'ye fırlıyor ve bu sürekli tekrar ediyor.
Soğutucunun pompası sürekli full hıza aldım değişmedi. Acaba Windows'u tamamen yeniden yükletsem sorun çözülür mü?
  • MSI X470 Gaming Plus anakart
  • AMD 2700X işlemci
  • Asus Rog 1080Ti ekran kartı
  • Cooler Master ML240L sıvı soğutma
  • Cooler Master Masterbox Lite 5 kasa
  • High Power 750W 80+ gold PSU
  • 4x Cooler Master MF120R 12cm fan
  • Corsair 8x2 16GB 3200 MHz RAM
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ayyni dert problem skinti ve baş agrisi bendede var. 2700x asus rog strixx470-f 2x8 3466mhz ram.. 87 dereceyi görüyorum. . Fani biostN hizlandirip. Fanin uzerindeki tiki H yaptim. Bilgisayarida en soguk odaya taşidim. Şimdi 77 gibi seyrediyor... Çok skintili bir bileşen bu sistem. Kim ne derse desin. + Hicte hizli deil. Her yönden konusuyorum hic hizli deil. Pubg sayfasinda 2700x alacagmi yazdigimda bir coğu alma pisman olursun demisti.. maalesef korktugum basima geldi. Pişmanlik var.
 
Montajı baştan sona kontrol edin. Hata yapmış olma payınız yüksek. Yoksa bu kadar yüksek sıcaklıklar normal değil. Voltajın test esnasında kaç olduğuna bakın. Hatta buraya atarsanız sevinirim.
 
Montajı baştan sona kontrol edin. Hata yapmış olma payınız yüksek. Yoksa bu kadar yüksek sıcaklıklar normal değil. Voltajın test esnasında kaç olduğuna bakın. Hatta buraya atarsanız sevinirim.
Montajda nasil bir hata yapmiş olabilirim. Sadece bir kaçtane ekran karti slotu vardi. Ben en uygun olana taktim. Onlardan dolayi bir uyumsuzluk olabilirmi. + Ramleri 3466 mhz ye çektim. Ve islemci frekansina ellemedim otomatikte duruyor. Bunun haricinde hata ne olabilir. Benim butun arastialarimda 2700x kullananlarin çogunda isinma problemi mevcut olarak gozlemledim.
 
Sisteminizin ayarlarını paylaşabilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
Çok benzer sistem kullanıyoruz , vga hariç.

Overclock var mı , bu dereceler boşta mı , yükte mi , prime95 te mi? vs..
pompa kesin çalışıyor mu , soğutucu bakır yüzeyin üstündeki jelatini çıkardınız mı?
ben ilk montajda unutmuştum ve yazdığınız değerler çıkıyordu..

oc yoksa , değerler boşta alındı ise kesinlikle yüksek.
çok büyük ihtimal , soğutucu-işlemci birleşiminde bir sıkıntı var , soğutucunun bakır yüzeyi termal macun sürülümü çıkmıştı paketten? öyle ise beklemiş bayatlamış olabilir.
soğutucu işlemci üstüne doğru ve sıkı oturmamış olabilir.

termal iletkenlik değeri yüksek (8 ve üstü gibi) mastergel pro , mastergel maker gibi bir termal
macun alıp tekrar montajlamanızda fayda var.
 
@Cruel06 BIOS'tan "Core Performance Boost" özelliğini kapatırsanız, sıcaklık sıçramalarının önüne geçmiş olursunuz. Ayrıca o kasanın hava akışı iyi değildi diye biliyorum. Gerçi sıvı soğutma kullanıyorsunuz. Siz yine de ekran kartının sıcaklık değerlerini de atın, kasanın sıcaklığa ne kadar etki ettiğini anlamış olalım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…