2750 TL sistem tavsiyesi

KIZGIN34

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Daha öncelerden 1-2 kez konu açmıştım.2.el 4770k ve z87-a anakart alacağım diye anlaşmamazlıklar oldu bende alamayacağım.
2750 TL bütcem var arkadaşlar. Sadace kasa içi için: Anakart, ekran kartı, ram, işlemci, dvd, harddisk (uygunsa işlemci soğutucu)
Kasa ve PSU var.
Kasa: COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W
Arkadaşlar bu bütceye en uygun ve beni ilerki yıllarda çok rahat idare edicek bilgisayar toplamak istiyorum.

Benim amatörce düşündüğüm sistem bu:

Ekran kartını internet sitesinden takip ediyorum stoğa düşmesini bekliyorum ama baktım arkadaşlar bayilerden almış. Ben de bu hafta kısmetse alacağım.
Arkadaşlar öncelikle overclock yapmıyorum ama ilerde öğrenirim diye K serisi işlemci düşündüm. İşlemci soğutucu gerekli mi? Almasam da olur mu? Sonuçta şimdilik overclock yapamayacağım.
Sizin bana tavsiyeniz nedir? Hangi parçaları değiştirmem lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet güzel toplamışsınız sistemi.
Benim düşüncem almışken 60 tl daha fazla verip i5 4690k almak.
Ayrıca anakarttan emin değilim belki de en azından bi msi gaming 3 olmalıydı.

Gayet güzel toplamışsınız sistemi.
Benim düşüncem almışken 60 tl daha fazla verip i5 4690k almak.
Ayrıca anakarttan emin değilim belki de en azından bi msi gaming 3 olmalıydı.

Bütcem bu kadar. Aslında artırabilirim ama anakart için nedense içimden pek gelmiyor. Çok çok gerekli olursa düşünebilirim. İşlemciyi 4690k yapabilirim. 4670k ile 4690k arasında nasıl bi fark olabilir ki ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gözle görülür bir performans farkı yok ancak en güncel en yeni ürün makbuldür.Bir kaç yıl sonra overclock yapmaya başladığınızda 100-200 mhz oynar aralarında. Eğer 60 tl için bu performans farkı size gereksiz geliyorsa haklısınız. Bir de overclock yapana kadar işlemci ile gelen stock fan işinizi görür boşuna masraf etmenize gerek yok soğutma için.

İşlemciyi 4690k a yükseltip soğutucuyu çıkardığımda 70 lira bütcem artıyor. Bunu anakartta kullanabilirim.

Hatta işlemciyi 4670k da bırakıp anakartınızı msi gaming 5 yaparsanız asla pişman olmayacağınız bir karar vermiş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…