cinebench 23den yaptim birazdan tekrardan yeniliyim testi, asil sorum throttle stopdaki uyarilardi, UV den kastiniz nedir tam anlamadim?80 üstü kırmızı alarm falan değildir. Bu kadar güçlü bir işlemciye sahip bir cihazın 90-95 derecelerde dolaşması gayet normal. GF63 kullanıyorum ve işlemcim ne zaman yükte olsa 90 derecenin üstünde, 3 seneyi aşkın kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Şeker değil bu çipler, erimezler.
Cinebench testini hangi versiyonundan yaptınız? 23 mü? 23 ise sonuç kötü gibi.
UV'yi nasıl yaptınız?
Ana sorun işlemcinin ısınması değil. Voltaj Regulatörü. Voltaj Regülatörünüzdeki kısıtlama bile soğumasına yetmiyor. Anakart son derece dandikmiş. Ne yapabilirsiniz, emin değilim.Oyundayken fotograftakı ksımlar sarı ve kırmızı yanıp sonuyor, limitsin yaninda kirmizi Power ve prochot100 de yaniyor kirmizi sekilde, 50watt limitleme yapiyorum genelde sicaklik 90'lara cikmiyor 80-90 arasi geziyor hep, performans dususu de yok ama dedigim gibi kirmizi uyarilar cikiyor hep, sebebi nedir ve endiselenmem gereken herhangi bir şey var mi?
@Xevanior @erengore bakabilir misiniz?
hocam dandik derken nasil tam anlamadim, bilgisayari da bu forumun tavsiyesiyle aldim baya arastirdik memnunum da acikcasi 2 hafta oldu daha, 1 ay icinde iade edebiliyorum aslinda, sorun buyuk bir sey mi? Isinimiyor da cunku aslinda the last of us 2 ultra ayarlarda oynuyorum suan 75derecelerde geziyor mesela 90 ustune ciktigina sahit olmadim hic bi RTX acip cyberpunk oynadigimda olmustu ama 50watt sinirlayinca o da dustu. Sorun isinmasi degil o uyarilarin cikmasi aslinda neden o uyarilar cikiyor sorun buyuk mu ne yapabilirim? Bir de alirken islemci ve ekran kartina bakmistim en cok anakarti cok sorgulamadim niye dandik dediniz 5080li bilgisayarda dandik anakart olmaz demistim ben? Ekran karti sicak calisiyo bu arada 75in ustunde hep agir oyunlarda, 85i zorluyo bazen sicaklik uyarilari ekran karti icin olabilir mi? En kotu durumda iade edicem problem buyukse, ayrica yap dediginiz testler varsa yapip gonderebilirim.Ana sorun işlemcinin ısınması değil. Voltaj Regulatörü. Voltaj Regülatörünüzdeki kısıtlama bile soğumasına yetmiyor. Anakart son derece dandikmiş. Ne yapabilirsiniz, emin değilim.
VR ısınıyor. Cihazda heatsink ile soğutma varsa kontrol edin. Fazla bir şey söylemem olanak dahilinde değil. Burada görünen manzara benim içimi şahsen rahatlatmazdı kendi bilgisayarım olsa. Çözerseniz bir sorun yok. İşlemci ısınması ile VR ısınması bambaşka şeyler. Ayrıca işlemci soğuk çalışırken VR alev atıyor olabilir. İşlemcinin soğuk çalışması VR'ın soğuk çalıştığı anlamına gelmiyor yani. 275HX'e ucuz bir VR koyarsan veya soğutmazsan böyle olur yani.hocam dandik derken nasil tam anlamadim, bilgisayari da bu forumun tavsiyesiyle aldim baya arastirdik memnunum da acikcasi 2 hafta oldu daha, 1 ay icinde iade edebiliyorum aslinda, sorun buyuk bir sey mi? Isinimiyor da cunku aslinda the last of us 2 ultra ayarlarda oynuyorum suan 75derecelerde geziyor mesela 90 ustune ciktigina sahit olmadim hic bi RTX acip cyberpunk oynadigimda olmustu ama 50watt sinirlayinca o da dustu. Sorun isinmasi degil o uyarilarin cikmasi aslinda neden o uyarilar cikiyor sorun buyuk mu ne yapabilirim? Bir de alirken islemci ve ekran kartina bakmistim en cok anakarti cok sorgulamadim niye dandik dediniz 5080li bilgisayarda dandik anakart olmaz demistim ben? Ekran karti sicak calisiyo bu arada 75in ustunde hep agir oyunlarda, 85i zorluyo bazen sicaklik uyarilari ekran karti icin olabilir mi? En kotu durumda iade edicem problem buyukse, ayrica yap dediginiz testler varsa yapip gonderebilirim.
@Adlin sende bakabilir misin hocam bi boslugunda?
vr kac derece nereden kontrol edicem, ve kac derece olmasi gerekiyor kac derece ustu sıkıntı? Ayrica heatsink pasif sogutma vs nedir nasil kontrol edilir bilmiyorum biraz daha spesifik detay verirseniz daha kolay olucak.VR ısınıyor. Cihazda heatsink ile soğutma varsa kontrol edin. Fazla bir şey söylemem olanak dahilinde değil. Burada görünen manzara benim içimi şahsen rahatlatmazdı kendi bilgisayarım olsa. Çözerseniz bir sorun yok. İşlemci ısınması ile VR ısınması bambaşka şeyler. Ayrıca işlemci soğuk çalışırken VR alev atıyor olabilir. İşlemcinin soğuk çalışması VR'ın soğuk çalıştığı anlamına gelmiyor yani. 275HX'e ucuz bir VR koyarsan veya soğutmazsan böyle olur yani.
Ayrıca kasada pasif soğutma elemanlarını kontrol edin. Heatsink Termal Ped vb. Ben böyle bir laptopa dandik iş yaptıklarını düşünmüyorum ama tablo da bunu gösteriyor. Bir kontrol edilmesi lazım.
VR'a bu kadar özensiz yaklaşan bir firmanın anakartına da şahsen güvenilmez. Ben de MSI Raider vardı yine de öyle aşırı aşırı fiyatına değer bir durum yoktu.
performans modunda yaptim ama 35watt falan cekiyo yani fanlar vs bagirmiyo hic. Suan tekrarladim testi multicore 18118 cikti. 95 derece benim fikrimce kotu, asiri sicak denemez ama uzun vadede saglikli da denemez, elimden geldigince undervolt yapmaya calisiyorum ben uzun sure saglikli kullanabilmek icin.Hangi modda stres testini yaptınız? Almasi gerekenler az puan almış. Voltaj regülatörü onla bunla alakası yok. Anakart dandik olsa 105 derece tjmax değeri olan işlemciyle bir olmaz. Bu arada 95 derece kötü değil bu işlemci için. Msi Titan (MSI'ın en üst segment serisi ve 300 bin TL'ye satılan serisi) 100 derecelerde dolaşıyor oyunlarda. Limitle ugrasmaniza gerek yok normal sicakliklar.
Genelde VR verisini laptopta göremezsiniz. Görebilecek olursanız da HWINFO aracında muhtemelen görürsünüz. Kaç üstü sıkıntı diye bir durum yok üreticiyle alakalı. Genelde Throttle 95-105 derecede sağlanır.vr kac derece nereden kontrol edicem, ve kac derece olmasi gerekiyor kac derece ustu sıkıntı? Ayrica heatsink vs nedir bilmiyorum biraz daha detay verirseniz daha kolay olucak.
Genelde VR verisini laptopta göremezsiniz. Görebilecek olursanız da HWiNFO aracında muhtemelen görürsünüz. Kaç üstü sıkıntı diye bir durum yok üreticiyle alakalı. Genelde Throttle 95-105 derecede sağlanır.
Heatsink ve Termal Pedler pasif soğutma elemanlarıdır. VRM üzerindeki MOSFET/çiplerin ürettiği ısıyı daha geniş bir yüzeye yaymak ve havayla temasını artırarak ısının dağılmasını sağlamak amaçlanır. Termal Ped, heatsink arasındaki boşluğu tamamen doldurur. Bu şekilde pasif soğutma sağlanır.Bence ama senin sisteminde ciddi bir soğutma sorunu var. Kronik arızalı demeye çalışmıyorum modele. Senin sistemine has spesifik bir sorun olabilir. Servise ver diyeceğim de Mecidiyeköy'deki servisleri aksine cihaz pert ediyor. MSI Raider'ım o adamlar yüzünden daha da maliyetli çıktı.
Bu sistem normalde senin aldığından daha güçlü bir performans vermeli. Evet sen memnun olabilirsin ama paran boşa gidiyor olabilir. VR uyarısı da öyle yabana atılacak bir uyarı değil yani. Sen kendi kararını kendin ver. Ben şahsen rahat olmazdım. Sıcaklık değerleri de çok iyi gelmedi Watt-DIE-Sıcaklık 3'lüsündeki oran bence iyi değil.O zaman yapabilecegim bir şey yok mu yani? Iade edebilirim hala buarada, ama hicbir sorun yok aslinda oyunlarda vs islemci soguk ekran karti soguk fps ler cok iyi, sadece o uyarilar cikiyor throttle stopda. Suan bile o vr kisimlari kirmizi yaniyor yani mesela ama herhangi bi donma vs hissetmiyorum. Ne yapicam anlamadim?
Eki Görüntüle 2563539