2785 TL'ye Ryzen 5 5600X alınır mı?

MPK yazıp kutulu işlemci fotoğrafı koymuş. O işte bir sıkıntı var. Kutusuz geleceği kesin. Fansız dahi gelebilir.

Henüz ekran kartı alamadım ama. Yaklaşık 1.5 ay önce fanıyla beraber 2800'e almıştım. Tavsiye ederim. PC4.o destekli anakartla beraber tercih edilcek bir ürün.

Siparişimi iptal ettim.
Dedim boş ver bunu alsam şimdi daha çok şey için ekstra masraf çıkacak.
Onun yerine annem koltukları yenilemek istiyordu bayağıdır onu yapsın mutlu olsun kadın vatanı kurtarmış gibi hissediyorum ama içimde bir burukluk da var

Herkese teşekkürler cevaplar için.
Konuyu açarken yazım yanlışı yapmışsın diye beni banlayan moda bile kendi konuma yazamadım yapmayın şöyle şeyler lütfen.

Kesinlikle alınmaz. Şu 5600X i almayın aldırtmayın. Fiyatına göre performansı kötü bana 10900K yı tek çekirek de geçiyor gibi şeylerle gelmeyin. Intel'de 400TL fazla parayla 10850K gibi bir 10 çekirdekli canavar geldiği için şu an alınması gereken en kötü işlemci hadi 400TL artmadı diyelim. 500TL ucuza 10700, 10700F var 8 çekirdekli tamam bazı testlerde 5600X geçiyor ama bazı. Yok Intel'in anakartı pahalı diye gelmeyin OC ile 10700K 10900K olacak hali yok biraz performans yükselcek diye boşa para vermeye gerek yok.

Güncelleme: 5600X 2000TL bandına düşerse bu banttaki favori işlemcim olur.

Intel PC4.o Express anakart hizmeti daha sunmadı bildiğim kadarıyla. İşlemciler tartışılabilir ama bana göre adres yine AMD'ye çıkacaktır. Yeni anakartta neden PC4.o destekli bir anakart olmasın. Intel alacağım PC3.0 Express. Benim bildiğim kadarıyla Intel'de PC4.o Express destekli anakart yok. Varsa linki at bilgimiz olsun.

Z590:
H510:
B560:

Sunmasa ne olur şu an bütün anakartlar pcl3.0 kalsa bile RTX3090'ı bile destekleyecekteir rahat bir şekilde bir tek M.2 SSD farkı var.

Para veriyoruz neden PC3.o Express anakart alalım ki. Sabahtan akşama kadar çalışıyoruz para kazanmak için. Neden daha perfornmanslı bir üründen vazgeçelim. Ne Intel ne de AMD benim babamın oğlu değil. AMD böyle bir hizmet sunmuş. 5600 işlemci veya biraz daha parası olan bence 5800 işlemcide alınır. Neden ürünün iyisini almak varken orada teknoloji zayıflığı olan Intel'i tercih edeyim.

Intel PCL4.0 yalnız. Amacınız belli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…