28 bin TL'ye sistem önerisi

• Konuyu başlatan Dephs
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 775
İşlemci için olur ama diğer bileşenler için olmaz. 7500F için en azından kule tipi soğutucu gerekli. 5600 ve 12400F'ten falan fazla ısınıyor. O kadar performans farkına bir zahmet ısınsın. Teknik özellik açısından çok fark var.
5600 4.4GHz 7500F ise 5.0GHz
Yeni işlemci mimarisine geçiş yapıldı.
Transistör mesafesi 5600 7nm iken 7500F 5nm üretim ile yapıldı. (daha iyi)
DDR5 desteği.
L2 önbellek 5600 de 3MB 7500F te 6MB.
Bunların sonucunda 5600'e göre daha fazla ısınan bir işlemci oldu.

Önerdigin kule fan var mi ben 1 2 hafta kadar kule fansiz kullansam sorun cikartir mi?

Önerdigin kule fan var mi ben 1 2 hafta kadar kule fansiz kullansam sorun cikartir mi?

Core Performance Boost ayarını kapatırsanız idare eder. İşlemcinin hızını düşürecek ama sorun olmaz. Yine 5600'den daha iyi olacak. Soğutucu alınca ayarı açık haline getirirsiniz. Oyuna girmeden bu ayarı kapatın yoksa oyundayken 80-85 derecenin üstüne hızlıca çıkar. Stok soğutucu berbat çünkü.
İşlemcinin incelemesi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu test ise iki işlemcinin karşılaştırması.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Core Performance Boost ayarını kapatırsanız idare eder. İşlemcinin hızını düşürecek ama sorun olmaz. Yine 5600'den daha iyi olacak. Soğutucu alınca ayarı açık haline getirirsiniz. Oyuna girmeden bu ayarı kapatın yoksa oyundayken 80-85 derecenin üstüne hızlıca çıkar. Stok soğutucu berbat çünkü.

Tamamdir hocam basini agrittim kusura bakma ilgin icin teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı