Ekran kartı şu an için 2. el 500-600Tl'lik bir şey alıp idareten kullanacağım. Ekim'de arkadaşın ABD'den getireceği r9 490x ya da 1080 Ti'ye geçeceğim.
Anakart'a tam karar veremedim. Gigabyte'ın 3 yıl garantisi var. Modelin fiyatı da uygun. Ancak 400-600 Tl arası çok fazla seçenek var (Z serisi DDR 4). Değiştirmemi tavsiye eder misiniz yoksa bu işimi görür mü? Orta seviye overclock yapacağım.
Soğutucuyu da rastgele seçtim. İşlemciye birkaç yıl overclock yapmama gerek olmadığını düşündüğümden, daha ucuz, sessiz ve iş görecek bir seçenek sunarsanız, işlemci soğutucuyu da değiştirebilirim.
Monitörden de emin değilim. 5 dk önce e-postalarımı kontrol ettim, Webdenal.com'a e-posta atmıştım, geri dönüş yapmışlar. Sitede 75 Hz olduğunu ama Acer'in kendi sitesinde 60 Hz yazdığını söyledim. Özür dileyip yanlış yazdıklarını söylediler. Monitör 60 Hz. Ancak monitörü de idareten alıyorum, Ekim'de kart gelince 144 Hz, 1440P monitör alacağım (şu an bütçem uygun değil). Sizce değiştireyim mi (Asus, Benq'nun 1ms 60 Hz modellerine geçebilirim eğer büyük fark varsa. Değmezse sonbahara kadar Acer'i kullanacağım)?
Klavyeyi de bilmiyorum. İnternette araştırıp karar verdim. Umarım güzel çıkar. Kullananlar memnun olup olmadığını belirtirse sevinirim.
Güç kaynağını da aslında 550W almayı planlıyordum (Polaris - Pascal enerji verimliliği çok daha yüksek olacak) ama pişman olmayayım diye 650W seçtim.
Kasayı baya araştırdım. Çok şık, kablo yönetimi ve hava sirkülasyonu çok başarılı. 2 sıkıntısı var, biraz kolay çiziliyor ve cd-dvd sürücü takılamıyor (ki zaten kullanmayacağım).
Yorumlara açığım arkadaşlar. Tamamen farklı bir sistem de toplayabilirsiniz. Bütçem kısıtlı 3000'i bulmazsa memnun olurum.