2800 TL Gaming PC Toplama (GTX1060 mı RX480 mi?)

DryreL

Megapat
Yer
İstanbul/Köln
Daha fazla  
Meslek
Dijital Oyun Tasarımı
Merhaba arkadaşlar, günlerdir araştırıyorum ve aşağıdaki sistemi topladım.

406rzL.png

2 gündür YouTube'dan videolar izliyorum, benchmark testlerine bakıyorum ama bir türlü karar veremedim. RX480 mi GTX1060 mı? Lütfen kimse fanboyluk yapmasın, en fazla performans hangisi veriyorsa ve en önemlisi ileriye yönelik bir kart olması benim için çok önemli. Çünkü alacağım bu sistemle uzun yıl kalacağım.

Ayrıca topladığım sistemde başka değiştirilmesi gereken yer var mı? Duyduğum kadarıyla i5 6402P işlemcisinde kilit varmış yani overclock yapılamazmış bu yüzden i5 6400 alıyorum.

• Bu sisteme 500W yeterli olacak mıdır?
• 1920x1080 günümüz oyunları Ultra'da 60 fps oynayabilir miyim?
• Uzun yıllar kullanacağım için ortalama kaç yıl beni götürür?
• 650Va UPS var, yeterli olur mu?
• Kullandığım MSI GX70 modelli Gaming Laptop'umun ekran kartı yandı. Aynı şeyin tekrar başıma gelmesini istemiyorum, bir soğutucuya ihtiyacım var mı?

Guru3D sitesinden aşağıdaki benchmark testini gördüm. GTX1060 la GTX470 eşdeğer, RX480 daha yüksek performans alıyor. Ayrıca DOOM oyununda Dx12 ve Vulkan desteği var. AMD sizce daha iyi mi olur ileriye yönelik bilgisayar için? Ancak YouTube'daki videoların çoğunda NVIDIA geçmiş gibi gözüküyor kafam bayağı karışık.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu arada NVIDIA, AMD'den 100 tl daha fazla. Ancak performans olarak hangisi üstünse onu alacağım.

Dosya Ekleri

• toplama.png
    toplama.png
    27,4 KB · Görüntüleme: 158
  • codiw performans.png
    codiw performans.png
    15,7 KB · Görüntüleme: 175
Son düzenleyen: Moderatör:
Duyduğum kadarıyla i5 6402P işlemcisinde kilit varmış yani overclock yapılamazmış bu yüzden i5 6400 alıyorum.
Şu kısmı düzeltelim her iki işlemcide de overclock yapılamaz. Overclock yapabilmek için K ibareli işlemci gerekli yani i5 6600K veya İ7 6700K.

6402p modelinin çarpan kilidi ile alakası yok. 6400 modeli de OC desteği sunmuyor. K ibareli bir işlemci OC desteği sağlar. Ekran kartı olarakta RX480 öneririm DX12, Vulkan destekli oyunlarda GTX1060 dan daha fazla performans veriyor. Onun dışında DX11 oyunlarda GTX1060 daha güçlü olsada ileriye dönük olarak RX480 daha iyi. Ayrıca GTX1060 3GB versiyonunda ki VRAM yeterli değil kimi oyunlarda ultra ayarlarda 3.5GB VRAM kullanımına ulaşabiliyor. Kasa olarak ise Aerocool 800 yada Dark N10 modellerine bakmanı öneririm. O sisteme, o bütçeye en uygun F/P kasaları bu ikisi diyebilirim. Son olarakta PSU yu ayrı almakta fayda var, bronz sertifikalı olmasına dikkat etmelisin. Aerocool KCAS 600W 80+Plus bronz sertifikalı güç kaynağına bakmanı önerebilirim fiyatı uygun ve güvenilebilir bir PSU.

Şahsen içinde bulunduğun ikilemde 2 hafta boyunca kaldım, ama erken çıktığı için ve benim de beklemeye sabrım kalmadığı için gtx1060 dan yana kullandım tercihimi. Ben pişman değilim alacağın bir iki fps için çok kasmana gerek yok. İçine yatanı al.

Şu kısmı düzeltelim her iki işlemcide de overclock yapılamaz. Overclock yapabilmek için K ibareli işlemci gerekli yani i5 6600K veya İ7 6700K.

O zaman bu iki işlemciden hangisini almamı önerirsiniz?

dostum freesync mönitörün var mı yada alıcak mısın ?

FreeSync monitörüm yok ve monitörüm olduğundan yeni bir monitöre ihtiyaç duymuyorum.

6402p modelinin çarpan kilidi ile alakası yok. 6400 modeli de OC desteği sunmuyor. K ibareli bir işlemci OC desteği sağlar. Ekran kartı olarakta RX480 öneririm DX12, Vulkan destekli oyunlarda GTX1060 dan daha fazla performans veriyor. Onun dışında DX11 oyunlarda GTX1060 daha güçlü olsada ileriye dönük olarak RX480 daha iyi. Ayrıca GTX1060 3GB versiyonunda ki VRAM yeterli değil kimi oyunlarda ultra ayarlarda 3.5GB VRAM kullanımına ulaşabiliyor. Kasa olarak ise Aerocool 800 yada Dark N10 modellerine bakmanı öneririm. O sisteme, o bütçeye en uygun F/P kasaları bu ikisi diyebilirim. Son olarakta PSU yu ayrı almakta fayda var, bronz sertifikalı olmasına dikkat etmelisin. Aerocool KCAS 600W 80+Plus bronz sertifikalı güç kaynağına bakmanı önerebilirim fiyatı uygun ve güvenilebilir bir PSU.

Bu iki işlemciden hangisini almamı uygun bulursunuz? Dx12 performansına bakınca Rise of the Tomb Raider'da NVIDIA ile AMD arasında 10 fps fark var, GTX1060 geçiyor. (Yukarıdaki videoda)

Şahsen içinde bulunduğun ikilemde 2 hafta boyunca kaldım, ama erken çıktığı için ve benim de beklemeye sabrım kalmadığı için gtx1060 dan yana kullandım tercihimi. Ben pişman değilim alacağın bir iki fps için çok kasmana gerek yok. İçine yatanı al.

Peki ekran kartından memnun musunuz? Yazılımsal veya diğer şekilde herhangi bir problem oldu mu? Birde eğer oynadıysanız Witcher 3 Ultra 1080p'de kaç fps aldınız?

Bana kalırsa Freesync monitör + RX 480 yapmalısın. Eğer monitörüm freesync değil ve full hd monitörüm var diyorsan,1080p de GTX 1060'ta RX 480'de seni üzmez.Ama 1080p için RX 480 4gb alıp hem tasarruf edebilirsin hemde dx12 ve vulkan için ileriye dönük olur,artan para ile SSDni 240-256 gb yaparsın.(gamer için 120gb az gelir).İleride 4k yada 2k monitör alırım diyorsan,freesync yada g-sync özelliğine göre GTX 1060 veya RX480 8gb almalısın.2 özellikte olmazsa 2K-4K dx12 benchmark testlerine bakıp ona göre ekran kartı seçimini yapmalısın.

GTX 1060 3GB ve RX480 8GB ikisininde ASUS modeli 1050 TL yani herhangi bir para kaybım olmayacak. Geleceğe yönelik için RX480 daha iyi diyorsunuz o zaman aşağıdaki sistemi almayı düşünüyorum.

İşlemci i5 6400 mü i5 6402P mi olarak kalsın? Anakart Astrock B150M mi MSI Z170 mi olsun? Kasa ve güç kaynağını ayırdım ve aşağıdaki gibi yaptım. Dark N10 ve Aerocool 800'ün kasa tasarımlarını beğenmedim. Ama diyorsanız ki bu kasayı kesinlikle al o zaman alırım ama kasanın bir şeye etki eder mi ki? Bu arada SSD'yi çıkardım, youtube'dan videolar izledim yüklenme ekranında 10-15 saniye (duruma göre artabilir) fazla beklemenin pek zararı dokunmaz diye düşünüyorum.

Tekrar diyeyim bu PC'yi uzun zaman kullanmak istiyorum ve geleceğe yönelik toplamak istiyorum. Aynı Crysis 3'te Dx11 zorunluluğu geldiği gibi artık ilerki oyunlarda da Dx12 zorunluluğu gelecektir. Bu yüzden sizinde dediğiniz gibi AMD Dx12'de daha iyi performans veriyor gibi. Ya da GTX1060 mı seçmeliyim? 500W bu sistem için yeterli mi? Lütfen sorularımı cevaplayın, teşekkürler.

Benim eski bir bilgisayarım vardı onun kasası çok eskidi 7-8 yıl olmuştur ve çöp durumuna geldi. Bende 2014 yılında MSI GX70 Gaming Laptop almıştım bu yaz yüksek ekran kartı çöktü. Garantisi bittiği için yaptıramadım ve yaptırmak içinde bayağı bir para istediler bu yüzden masaüstü topluyorum. İşte bende eski pc'den kalma Acer monitör var. 16:10 ve çözünürlüğü 1680x1080 (Belki yapay 1920x1080 yapabilirim). Yani burada demek istediğim FHD monitörde Ultra 60 FPS alırsa benim monitörde çözünürlüğü düşük olduğu için daha fazla alacaktır.

Birde demek istediğim bir şey var. Ben şu an bu sisteme overclock yapamıyorum. Ama 4 yıl sonra son modellerden sağlam bir işlemci alsam (overclock yapılabilen). Bu sisteme taksam ve overclock yapsam yine kullanmaya devam edebilir miyim? Ekran kartı olduğu gibi kalıcak sadece işlemciyi değiştiricem. Kullanmaya devam edebilir miyim derken FPS artışı sağlanır mı?

amd-rx480-8gb-sistem-png.198218

Dosya Ekleri

• amd rx480 8gb sistem.png
    amd rx480 8gb sistem.png
    36,1 KB · Görüntüleme: 628
Son düzenleme:
Beğenmeden kasa alma çünkü "baktığında keşke daha güzelini alsaydım" demeyesin.Soğutması iyi olsun bunun için zalmanın kasa modellerine bir bak.Hem soğutmaları iyi oluyor hemde tasarımları çok hoş oluyor.

500 watt yetebilir ama kaliteli verimli bir psu olması gerek çıkışları önemli.Bana kalırsa en az 550w 80 plus bir psu almalısınız.PSU yu kesinlikle kaliteli almalısınız.
Ayrıca burdanda hesaplayabilirsin MSI Türkiye

Bildiğim kadarıyla çarpan kilidi kapalı modellerdede (K ibaresi olmayan) z170 chipsetli anakartla overclok yapılabiliyor

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı