2800 TL'ye işlemci ve anakart tavsiyesi

Bütçe
2800
10. nesil intel işlemcilerle beraber artık intel sistemlerde çok güzel bir hal aldı ama ben 3. nesil ryzen 5 önerdim çünkü b550 anakart ile gen4 desteği yani gelecek vaat ediyor.

Anakart / İşlemci geleceğe dönük 12 izlekli bir işlemci oldukça iyi ve anakart geleceğe yatırım inan.

Hocam en fazla 2 nesil gider o anakart yani 2 nesil sonra uptate yapmak istersem anakart işlemci değişecek bende demek istiyorum ki ucuz bir anakart alayım ileride işlemci ve anakartı beraber satar o zamanın güncel anakart ve işlemcisini alırım 2021 içinde büyük ihtimalle DDR5 cıkacak DDR5 çıkmadan elimden çıkartır güncel anakart ve işlemciye geçerim benim 1 kere alayımda 4 sene 5 sene gitsin diye bir mantığım yok.

B450 bir anakart ile çok güçlü bir ekran kartı kullanmayacaksanız. Ryzen 5 1600 AF ya da Ryzen 3100 veya 3300X kullanabilirsiniz.

B450 bir anakart ile çok güçlü bir ekran kartı kullanmayacaksanız. Ryzen 5 1600 AF ya da Ryzen 3100 veya 3300X kullanabilirsiniz.

Vazgeçtim o fikrimden kaliteli bir B550 anakart alıp R5 3600 alacağım 4-5 nesilde işlemci değiştireceğim kafama takılan tek soru 5 nesil 6 nesil destekliycek mi?

Vazgeçtim o fikrimden kaliteli bir B550 anakart alıp R5 3600 alacağım 4-5 nesilde işlemci değiştireceğim kafama takılan tek soru 5 nesil 6 nesil destekliycek mi?
Zen 3 mimarisi ryzen 4000(masaüstü) işlemci ailesi olacak ve soket değişmeyecek yani 4. nesil işlemci ile değiştirebilirsin lakin bir sonraki seride zaten zaten olan gen4 desteğinin yanına ddr5 bellek desteği gelirse bazı teknik sebeplerden dolayı soket yapısını 5.nesilde değiştirme ihtimalleri var ama bir teknoloji'nin daha iyisi çıkacak diye durmadan beklemek çok mantıksız her ay yeni bir şeyler oluyor. Beklersen zamanını yaşamamış olursun eğer ekonomik durumun müsait ise ve istiyorsan iyi bir sistem bekleme. İyi günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…