285 TL SSD önerisi

Kerykeion

Kilopat
2018 Kasım ayı ortasında almış olduğum Toshiba OCZ TR200 240GB SSD'yi ocak ayı ortasında garantiye göndermek zorunda kaldım.

Ürün benchmark testlerinde başarılıydı fakat anlamsız şekilde sağlığı haftada %2 düşüyordu. Firmware güncelleme sonrası bir süre daha kullanıp durumu gözlemledim. Tabii bu süreci Toshiba Support ile sürekli olarak paylaşıyordum. Sonunda Toshiba'dan "Nico Stamp" isimli teknik arkadaş ürünü garantiye göndermemi söyledi ben de dediği gibi yaptım. Ürünümün iade alınacağı ile ilgili mesajı az önce almış bulunuyorum. (Ürün Vatan Bilgisayardan alınmıştır.)

Ürünü iade ettiğimde elime geçecek olan ₺285 ile aynı ürünü tekrar almalı mıyım? Her ne kadar garanti süresi ve memnuniyetim başarılı olsa da, üründen biraz soğumadım değil.

Bunun dışında aynı fiyat bandında önerebileceğiniz farklı bir ürün var mıdır? SSD için ayırabileceğim bütçe iadeden gelen bedel ile toplamda ₺300'dir.

Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu SSD yi 2 senedir kullanan arkadaşım var hala memnun bir şekilde kullanıyor. Bende aynı SSD yi memnun bir şekilde kullanıyorum. Bence bir şans daha verebilirsiniz.

Şu an piyasadaki en iyi SSD'leri Samsung üretiyor. Yani 860 EVO en iyi seçim olur. Ben bütçemi aşaman derseniz Adata SU650 240GB alternatif olarak Toshiba OCZ 240GB alabilirsiniz.

Hocam zaten konu sahibi arkadaşımız Toshiba OCZ'de sıkıntı yaşadığı için farklı bir SSD almak istiyor :D

Samsung SSD 860 EVO 250 GB alabilirsiniz. Şu anda 300 ₺.

Ben de 500 GB olanından almayı düşünüyorum.

Ben de bu modele bakıyordum, Vatan'da ₺350 şu an için. Henüz Vatan'a gitmedim iade verecekler mi bilmiyorum (Belki hediye çeki veya değişim teklif ederler) fakat şu an için ürün radarımda. Teşekkür ederim.

Bu SSD yi 2 senedir kullanan arkadaşım var hala memnun bir şekilde kullanıyor. Bende aynı SSD yi memnun bir şekilde kullanıyorum. Bence bir şans daha verebilirsiniz.

Hocam Vatan'ın sitesine baktığımda aynı sorunu yaşayan iki arkadaş daha gördüm. Kronik denemez ama TR200 Serisi 240GB modelinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bir daha bulaşmayı göze alamıyorum. Yine de teşekkürler.

Biraz marka takıntılı bir insanım hocam. Ama olmaz diye bir şey yok elbette :) Öneri için teşekkür ederim.

Şu an piyasadaki en iyi SSD'leri Samsung üretiyor. Yani 860 Evo en iyi seçim olur. Ben bütçemi aşaman derseniz Adata SU650 240GB alternatif olarakToshiba Ocz 240GB alabilirsiniz.

Hocam Toshiba OCZ bir daha almam sanırım. Ama şimdilik Samsung 860 Evo aklıma yattı gibi. Teşekkür ederim.

Bu ssdyi öneririm araştırırsanız daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz:

Hocam kusura bakmayın sistemimi paylaşmamıştım. Anakartım MSI H81M-P33, anladığım kadarıyla NVMe M.2 desteği yok kartımda. Yine de teşekkür ederim.

Hocam Vatan'ın sitesine baktığımda aynı sorunu yaşayan iki arkadaş daha gördüm. Kronik denemez ama TR200 Serisi 240GB modelinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bir daha bulaşmayı göze alamıyorum. Yine de teşekkürler.

Siz dedikten sonra bir test yaptım gerçekten yavaşlama olmuş. Özellikle 4K denen yerde yazma hızında fena azalma olmuş.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı