2880x1800 Monitörler

3nurullah6

Megapat
Merhaba değerli from üyeleri!Ben çinden customize laptop almak istiyorum.Birçok fabrika olduğunu söyleyen firmayla konuştum,birde bizimkilere sorayım dedim. Şimdi benim toplamak istediğim laptop;(isteyen olursa yazıcam istediğim laptopu)1)Apple gibi göz alıcı,net,canlı renklere sahip olmalı, 2)Apple dan daha büyük boyutta olmalı3)performansı bir oyun bilgisayarı gibi yüksek performanslı olmalı4)Neden MSI gibi firmalar yada görüntüleme teknolojilerinde genelde Full HD üzerine çıkılmıyor, bir bildikleri mi var?yoksa talep olmadığından mı?Full hd ye dönmek isteyen çözünürlük ayarlarından dönebilir zaten,Şimdi sorularımdan bazıları şunlar:1)Herhangi bir 2880*1800 laptop ekranı aynı Apple gibi özelliklere sahip olur mu?2)Dell yada başka firmanın ultrasharp monitörü Apple gibi aynı özelliklere sahip mi?3)Herhangi bir 2880*1800 ekran zaten retina display midir,görüntü özellikleri vs Apple ile aynı olur mu?4)Yüksek çözünürlük göz ağrısı ve problemlere yol açar mı? Teknoljinin zararsız olanını severim.3D hakkında da aynı düşünüyorum baş ağrıtacaksa kullanmam daha iyi.

Benim bütçem fazla yok ama fiyatlar uygun, ben ürüne kafamdan bi fiyat biçerim fazla derse almam, ne söylesem inanmıyacaksın fiaytlar hakkında.Ama yine de vereyim.GT70 0NE-609US Dragon Edition RED 17.3" i7 3940XM 3.9GHz NVD GTX 680M 32GB RAM RAID 256GB mSATA SSD + 750GB HDD Windows 8.:100 usd. Brandless OEM, diyor.''18.4 inch 2880*1800 i7 3940XM 3.9GHz NVD GTX 680M 32GB RAM RAID 256GB mSATA SSD + 750GB HDD '' bunun için diyor ki ''$115 and if you hope all the parts are the best one it may take you $155''ek olarak 6 tb hdd ekletsem tanesi 70 usd.

Anladım, ''Full hd ye dönmek isteyen çözünürlük ayarlarından dönebilir zaten'' demiştim ama ben kendi Full HD masaüstü monitörümde ekran çözünürlüğünü 1920*1080'den 1366*768 ekran çözünürlüğüne aldığım zaman görüntüdeki netlikde bayağı bir azalma oldu. Yeni kalktığında görüntüyü net göremessin ya öyle. Halbuki ben 1366*768 laptop gördüm benim ekranımı 1366*768 yaptığım zamankinden çok daha netti. O zaman şöyle bir sonuç çıkar mı? ''Her ekranı kendi çözünürlük ayarında kullanacaksın''.

Yani 2880*1800 monitörü sen full hd de kullanmaya çalışırsan normal full hd ekrandan daha flu(net olmayan) bir ekranla karşılaşırsın,doğru mu? Ekranı print screen yaptım ama orda normal çıkıyor.

Print Screen, ekran kartından gelen görüntüyü kopyalar. Monitörle alakası yoktur. Her monitör panelinin kendine özgü bir çözünürlüğü vardır. Pikseller buna göre yerleştirilmiştir. Mesela 1920 satır 1080 sütunlu bir ekranda her piksele farklı bir görüntü düşerken aynı panelde 1366x768 çözünürlükte bir görüntüye 2-3 piksel düşer.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı