29 bin TL'ye toplama sistem önerisi

BilyDAG35

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
KGM
Merhaba herkese, iyi sosyaller.

Başlıkta belirttiğim gibi bir masaüstü sistem toplayacağım. İhtiyacım olan şey kasa ve donanımları.

Başta bütçeyi belirteyim, maksimum 28-29K, 30 demez

İşlemci olarak Ryzen 5 5600X veya i5 12400 F düşünüyorum ( tavsiyelerinize açığım )

Ekran kartı olarak 3060 12 GB veya 4060 8 GB düşünüyorum ( tavsiyelerinize açığım )

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanım arvişi kanalından araştırabilirsiniz. İndirim yakalamak pek te kolay olmuyor.(https://www.youtube.com/channel/UCqY2B_Ydw6-X97dLJ0AZBzQ) Buarada 3060 iyi ekran kartı. O kalabilir. İşlemcide gayet iyi. Ama indirim yakalarsan daha iyi ucuzlukla alırsın. Biraz beklemeni öneririm. (Aynısı bendede var ama iyi soğutma gerektiriyor) Şuanki oyunlar iyi ram istiyor 16 değilde 32 en iyisi haberin olsun.

Bu bilgisayarın 4060 GALAXY bi tık kötü soğutma konusunda daha iyi bir marka öneririm. Galaxy değilde gigabyte felan daha iyi

Son düzenleme:
Neresi kötü? Hem ekran kartı değiştirilmiyor.

27.800 TL'ye şöyle bir sistem topladım, birkaç gün daha araştırıp daha iyi bir şey bulamazsam bunu alacağım.

Dosya Ekleri

• ayda 4993 word....png
    97,5 KB · Görüntüleme: 84
Aşırı pahalı hocam böyle bir hata yapmayın.

Aynı özellikler ile daha uyguna alabileceğim bir yer öneriniz var mı? ( tavisyeleriniz için buradayım )
Ryzen 7 5700X.
INNO3D RTX 3060 12 GB ( VRAM için tercih ettim )
2X 16 toplam 32 GB 3600 MHz RAM.
1 TB 7300/6300 SSD.
Ve beğendiğim hoş bir kasa ile.

29 bin bütçe ile neden bunları alıyorsunuz ki hocam, çok rahat DDR5 4060 Ti sistem çıkar.

29 bin bütçe ile neden bunları alıyorsunuz ki hocam, çok rahat DDR5 4060 Ti sistem çıkar.

4060 Ti 8 GB ve ben genelde FPS oyunları oynuyorum yani 4060'ın DLSS özelliğine hemen hemen hiç ihtiyacım yok. 12 GB VRAM daha çok işime yarar diye düşünüyorum. YouTube'dan birçok oyun testi izledim ve karşılaştırdım mantıklı ilerlediğimi düşünüyorum ama burada olma sebebim sizinde fikirlerinizi almak birçok sitede fiyat karşılaştırması yaptım ancak GameGaraj en uygunu gibi. Vatan Bilgisayar, gamegen, İtopya vs. bakıyorum ama mantıklı olarak bu sistemi özelleştirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…