Hocam son defa yazacağım bir daha konuya gelmeyeceğim. Hatta yazmayacağım yazınca okumamışsınız. Kazınlanmak için de yer arıyorsunuz. Tek diyeceğim şey en iyi hali böyle o soğutucu yetmeyecek sıvı soğutmaya da gerek yok. Aynı fiyata mis gibi soğutucu var : Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB TL-C12C-S 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili - Gaming.Gen.TR İster alın ister almayın.Evet gördüm şimdi. 16 GB VRAM'li ekran kartı ve DDR5 sistem gerçekten güzel, kule tipi bir soğutucu tavsiyesi de vermiş.
Eki Görüntüle 2083758
Sonuç olarak böyle bir şeye çıktı, bütçeyi biraz zorladım SSD'yi 1 TB seçtim. Soğutucu olarak da yaza kadar kule tipi ile idare edeceğim, iş görürse değiştirmem ancak sıcaklık sıkıntı olursa mecburen 240mm bir sıvı soğutucuya geçeceğim.
Hocam son defa yazacağım bir daha konuya gelmeyeceğim.
Hocam son defa yazacağım bir daha konuya gelmeyeceğim. Hatta yazmayacağım yazınca okumamışsınız. Kazınlanmak için de yer arıyorsunuz. Tek diyeceğim şey en iyi hali böyle o soğutucu yetmeyecek sıvı soğutmaya da gerek yok. Aynı fiyata mis gibi soğutucu var: Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB TL-C12C-S 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili - Gaming.Gen.TR ister alın ister almayın.
Hocam son defa yazacağım bir daha konuya gelmeyeceğim. Hatta yazmayacağım yazınca okumamışsınız. Kazınlanmak için de yer arıyorsunuz. Tek diyeceğim şey en iyi hali böyle o soğutucu yetmeyecek sıvı soğutmaya da gerek yok. Aynı fiyata mis gibi soğutucu var: Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB TL-C12C-S 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili - Gaming.Gen.TR ister alın ister almayın.
Buradaki sistemi özelleştirdim. 1 TB SSD'yi bırakmayınca farklı bir şeyler yaptım. Kasayı da değiştirince kalitesiz bir PSU yerine güzel bir PSU seçtim.Hocam 1 TB SSD olsa ne olur oyunları kaldıramadıktan sonra ? 16 GB RAM de zaten FPS oyunu için yeter de artar. İşlemci zaten r7 5800x olmadıktan sonra r5 5600 olması lazım. R5 5600x de r7 5700x de sadece para kaybı. Attığınız sistemin benim attığım sisteme göre artıları bir SSD daha iyi bir de soğutucu var. Onun dışında kıyaslanamaz bile. "bu özellikler önemsizmi ya da işlemci daha mı önemli." Çok da bir önemi yok zaten en kolay değiştilebilecek parçalar SSD ve RAM. Burada hangisi önemli hangisi önemsiz anlatmam birkaç saat sürer. Onu kendiniz araştırmanız lazım. Kısaca sizin sistem ile kıyaslama yaparsak ekran kartı ve işlemci çok daha iyi. Anakart ve RAM am5,ddr5 Çok daha iyi + Geleceğe yatırım. SSD sizin attığınız daha iyi. Size özel olarak birkaç sitede bu fiyat aralığındaki sistemlere özelliştirerek baktım en f/p "Hero 5A 7000 - Game Garaj Bunda ssd kioxia yapılacak kasa da darkflash." bu attığım.
Buradaki sistemi özelleştirdim. 1 TB SSD'yi bırakmayınca farklı bir şeyler yaptım. Kasayı da değiştirince kalitesiz bir PSU yerine güzel bir PSU seçtim.
Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB TL-C12C-S 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili - Gaming.Gen.TR Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili - Gaming.Gen.TR bunlar yeterli.Peki son olarak GameGaraj'da özelleştirirken soğutucu sekmesindeki sizin attığınız kule tipi soğutucunun 2 fanlısı var 1358 TL'ye onu tavsiye eder misiniz? Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
"karta taksitle tek seferde almam gerekiyor sistemi sitelerden parça parça alamam" Bunun için sorduysanız o soğutucu bunlara göre daha iyi f/p olarak alınır. Bütçe artmasın diye söyledim ama diğer attıklarım da yeter.Tekrar teşekkür ederim. Yordum sizi, işimi gördünüz. Yaklaşık 1-2 k fazla paraya çok daha iyi bir sistem toplayacağım.
"Karta taksitle tek seferde almam gerekiyor sistemi sitelerden parça parça alamam" bunun için sorduysanız o soğutucu bunlara göre daha iyi F/P olarak alınır. Bütçe artmasın diye söyledim ama diğer attıklarım da yeter.
Tek tek toplasanız daha iyi bir şey alınabilirdi de bu da istediğiniz gibi oldu sanırım. Hayırlı olsun, iyi geceler.Artık bu kadar girmişken onu da alayımhem belki işlemci biraz daha serin çalışır hem de dediğiniz gibi tek seferde almam gerekiyor gibi bir durum var.
Tek tek toplasanız daha iyi bir şey alınabilirdi de bu da istediğiniz gibi oldu sanırım. Hayırlı olsun, iyi geceler.
Şu an aşağıda attığım şekilde ileride baktın SSD dolmaya başladı, yer olmaması canını sıktı 2.el satıp değiştirirsin. 2-3 ay içinde de işlemci için soğutucu alman gerekiyor. Bütçeyi aşıyor diye eklemedim. Şu an 1 TB yapmak istiyorsan Kingston KC3000 yapabilirsin. Soğutucu hakkında pek bilgim yok o yüzden başka birisi önerirse daha güzel olur. @LorrieNN @ProximusTwo Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB TL-C12C-S 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili - Gaming.Gen.TR benim bildiğim bu yeterli olur.